Ubisoft bevestigt dat Tom Clancy's The Division 2 straks niet op Steam lanceert. De online shooter is vanaf 15 maart enkel via de Ubisoft Store en de Epic Games Store te koop. Voor laatstgenoemde is het de eerste 'grote' game die van Valve wordt weggekaapt.

Het besluit is puur een zakelijke, legt de uitgever uit. Bij de verkoop op de Epic Games Store staat het bedrijf een veel kleiner deel van de winst af, slechts 12 procent van iedere aankoop. Op Steam is dit 30 procent.

De afgelopen tijd komt het telkens vaker voor dat games Steam overslaan, zoals onlangs nog gebeurde met The Walking Dead: The Final Season. Met The Division 2 heeft de Epic Games Store zijn eerste, grote AAA-game te pakken. Tot op heden bestond het aanbod voornamelijk uit indiegames.

Vandaag zijn ook The Division 2 systeemeisen bekendgemaakt. De game lanceert ook op de PlayStation 4 en Xbox One.

ADVERTENTIE

Over de auteur

Randolf Bouwma

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Meer artikels van Randolf Bouwma

Reacties (0)

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread

Gerelateerde content