Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Ubisoft werkt aan Star Wars openwereldgame

Releasedatum is nog ver, ver weg.

Ubisoft werkt momenteel aan een Star Wars openwereldgame. Dat nieuws is eerder vandaag gelekt door Wired en is intussen bevestigd door de uitgever. De ontwikkeling is in handen van Massive Entertainment. Die studio kennen we van The Division en The Division 2.

Volgens Ubisoft-CEO Yves Guillemot is dit 'het begin van een langetermijnsamenwerking met Disney en Lucasfilm Games'. Ook Lucasfilm Games-topman Douglas Reilly heeft al gereageerd en laat weten 'geïnspireerd te zijn door de passie en het talent bij Massive Entertainment'.

Het is op zijn minst opvallend nieuws dat Ubisoft een Star Wars-game uitbrengt. De afgelopen acht jaar had Electronic Arts immers het alleenrecht om Star Wars-games te maken. Het lijkt er op dat die exclusiviteitsdeal ten einde is. EA reageerde alvast via Twitter op het nieuws en laat weten dat ook daar nog nieuwe Star Wars-titels in ontwikkeling zijn.

Over de inhoud van de game is nog niets geweten. Dat het een openwereldgame wordt, lijkt zeer waarschijnlijk gezien het repertoire van Massive Entertainment. Volgens Wired komt de game pas ten vroegste in 2023 uit, maar ook dat nieuws is nog niet bevestigd door Ubisoft.

Hopelijk kan Ubisoft de lijn van goede Star Wars-games verderzetten. De afgelopen jaren konden we immers aan de slag met Star Wars: Squadrons review en Star Wars Jedi: Fallen Order.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article
Follow a topic and we'll email you when we write an article about it.

The Division

PS4, Xbox One, PC

The Division 2

PS4, Xbox One, PC

Related topics
Over de auteur
Michiel De Coninck avatar

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Reacties