PUBG roadmap voor 2018 bekendgemaakt

Fortnite, wees gewaarschuwd.

Ontwikkelaar Bluehole heeft door middel van een roadmap de toekomstplannen van PlayerUnknown's Battlegrounds bekendgemaakt.

De meest opvallende onthulling is een nieuwe map, die in tegenstelling tot Erangel en Miramar geen 64 maar 16 vierkante kilometer is. De hogere dichtheid moet voor voor snellere en intensievere matches zorgen.

Het nieuwe strijdtoneel speelt zich af op een tropisch eiland en is vanaf volgende maand op de Experimental Test Server te spelen. Daarnaast heeft de ontwikkelaar bekendgemaakt aan nog een nieuwe map te werken.

Een andere opvallende toevoeging in PUBG is het nieuwe Emote System, die ook binnenkort eerst op de testserver uitkomt. Door middel van non-verbale communicatie kun je medespelers of tegenstanders bijvoorbeeld begroeten, uitlachen of uitdagen.

Bluehole zegt tevens achievements, squad voice chat in het hoofdmenu en een in-game vriendenlijst te testen. Ook werkt de studio aan nieuwe gamemodi en kun je gedurende het jaar de nodige nieuwe wapens, attachments, voertuigen en kleding verwachten.

Met de roadmap stelt ontwikkelaar Bluehole dus enigszins de PUBG-gemeenschap gerust. Er was namelijk de nodige kritiek over het gebrek aan communicatie over toekomstplannen, zeker gezien de ontwikkelingen in Fortnite elkaar in hoog tempo opvolgen.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Yvo Kieviet

Yvo Kieviet

Taalfirtuoos

Overdag kantoorslaaf, 's nachts superheld. En tussendoor ook nog eens fervent gamer. Heeft overigens een bloedhekel aan bakfietsen.

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread