Playerunknown's Battlegrounds

Belangrijke events

PUBG krijgt updates op Xbox One

Tijdens de Xbox Media Briefing zijn updates voor de Xbox-versie van PlayerUnknown's Battlegrounds getoond.

In de zomer van 2018 wordt de map Sanhok toegevoegd aan de Xbox-versie van de game. Tevens toonde de trailer 'War Mode', alsook nieuwe wapens en nieuwe omgevingen. Deze updates worden in de winter van 2018 toegevoegd. Het is nog niet duidelijk of de game dan ook het Xbox Preview Program verlaat.

Lees meer...

FIFA 18, Dota 2, PlayerUnknown's BattleGrounds en Rocket League overtreden de Nederlandse gokregels door lootboxes aan te bieden waarvan de inhoud voor echt geld door te verkopen is op externe marktplaatsen. Dat meldt de Nederlandse Kansspelautoriteit vandaag.

Week-eindbazen #14

Wat spelen we dit weekend?

De eerste week van de paasvakantie is ten einde. Tijd dus om in het weekend dubbel en dik aan het gamen te slaan! Hieronder lees je welke games er op onze agenda staan. Laat in de comments gerust weten welke games jij gaat spelen!

PlayerUnknown's Battlegrounds test patch voegt weapon skins toe

PlayerUnknown's Battlegrounds test patch voegt weapon skins toe

Studio denkt ook na over regionale restricties.

Ontwikkelaar Bluehole heeft een test patch voor PlayerUnknown's Battlegrounds uitgebracht die onder andere weapon skins introduceert. Deze skins zijn verkrijgbaar via Loot Crates.

Je kunt weapon skins verkrijgen door gratis Raider Crates te openen. Daarnaast worden er ook nieuwe betaalde Triumph Crates geÔntroduceerd. Volgens Bluehole is er een kans van 20 procent dat een betaalde Loot Crate een Triumph Crate is.

Daarnaast heeft de ontwikkelaar laten weten dat er momenteel wordt nagedacht over het toevoegen van zogenaamde region locks voor servers. Deze vergrendelingen maken het onmogelijk om op servers buiten jouw regio of continent te spelen.

Lees meer...

Fortnite in februari succesvoller dan PUBG

Streeft PUBG voorbij wat betreft inkomsten en Twitch-kijkers.

Fortnite Battle Royale is in februari PlayerUnknown's Battlegrounds op een aantal vlakken voorbijgestreefd. Zo heeft Epic's game in die maand meer inkomsten binnengehaald en voor het eerst meer Twitch-kijkers getrokken.

PlayerUnknown's Battlegrounds anti-cheat patch uitgesteld

Ontwikkelaar Bluehole laat weten dat de geplande anti-cheat patch voor PlayerUnknown's Battlegrounds door een 'onverwacht probleem' is uitgesteld. Het programma ReShade is intussen wel al geblokkeerd.

ReShade maakte het in-game kleurenpallet voller en verzadigder, wat het ontdekken van vijanden in de verte vergemakkelijkte. Bluehole stelt overigens dat het programma permanent geblokkeerd blijft.

Verder ondersteunt PlayerUnknown's Battlegrounds niet langer de Family Sharing feature via Steam. Dat is ook gedaan om misbruik tegen te gaan. Zo konden spelers voorheen op meerdere accounts hetzelfde personage gebruiken.

Lees meer...

PlayerUnknown's Battlegrounds pc test update past Miramar map aan

Ontwikkelaar PUBG Corp heeft een patch uitgebracht voor de testservers van de pc-versie van PlayerUnknown's Battlegrounds. De update past onder andere de Miramar map aan.

De update voegt onder andere nieuwe paden toe die het makkelijker maken om je over de map te verplaatsen. Daarnaast verbetert de patch ook de loot die je in bepaalde gebieden kunt vinden.

Er worden middels de update tevens nieuwe gebouwen en schuilplaatsen aan de map toegevoegd. Tot slot introduceert de patch een nieuwe maatregel om valsspelen tegen te gaan. Deze feature wordt echter nog uitvoerig getest.

Lees meer...

PlayerUnknown's Battlegrounds verkeerde sinds maart in Early Access en is met ruim 2,5 miljoen actieve spelers per dag met afstand de populairste game op Steam. Met zoveel ogen op Bluehole gericht, werkte Bluehole met man en macht aan de PUBG 1.0 release. Hoog tijd dus om de meest opmerkelijke vernieuwingen op een rijtje te zetten.

Week-eindbazen #44

Wat spelen we dit weekend?

Met al die topgames die de afgelopen weken zijn uitgekomen, is timemanagement momenteel cruciaal. Hieronder lees je welke games er op onze agenda staan. Laat in de comments gerust weten welke games jij gaat spelen!

FeaturePlayerUnknown's Battlegrounds is heerlijke zelfkastijding

Kip, het meest veelzijdige stukje vlees.

PlayerUnknown's Battlegrounds (PUBG) is een harde leerschool. Zo varen mederedacteur Bruce en ik het ene moment nog vol zelfvertrouwen naar het zuidelijke eiland van de map. Het is lastig om een minachtend lachje te onderdrukken wanneer achterblijvers vanaf de kant wanhopig op onze speedboot schieten. Succes met lopen, plebs. Twee minuten later liggen we spartelend in het open water: benzine op. Inmiddels ingehaald door de meedogenloze krimpende blauwe cirkel zwemmen we ons noodlot tegemoet en sterven we op een kale rots aan de kust een troosteloze dood. Met uitzicht op een mooie zonsondergang, dat dan weer wel.

Bluehole wijzigt schema voor PlayerUnknown's Battlegrounds patches

Ontwikkelaar Bluehole laat via een bericht op Steam weten dat de ontwikkelaar het schema voor het uitbrengen van patches voor PlayerUnknown's Battlegrounds wijzigt.

In het bericht staat dat de studio nu minder wekelijkse of maandelijkse updates voor PlayerUnknown's Battlegrounds uitbrengt. Deze maatregel blijft van kracht tot de officiŽle release van de game. De PlayerunKnown's Battlegrounds release is onlangs uitgesteld.

"Na intern overleg zijn we erachter gekomen dat het snel uitbrengen van patches en updates meer problemen creeŽrt dan verhelpt. We willen onze content grondig testen op onze test servers alvorens we deze officieel uitbrengen."

Lees meer...

PlayerUnknown's Battlegrounds update brengt first-person only servers en nieuwe sniper rifle

Ontwikkelaar Bluehole heeft de nieuwste patch van PlayerUnknown's Battlegrounds uitgerold. De maandelijkse update zou oorspronkelijk eind juli worden uitgebracht, maar de studio had meer tijd nodig om enkele aspecten te optimaliseren.

De grootste verandering in PUBG is de toevoeging van dedicated first-person servers. Zo zijn nu Solo FFP en Duo FFP als gamemodi toegevoegd waarin je enkel vanuit eerstepersoonsperspectief kunt spelen. Wel kun je voorlopig nog in derdepersoonsperspectief uit het vliegtuig springen.

Ook brengt de Early Access Month 4 Update een nieuw wapen. De Mk14 EBR is een sniper rifle en kun je alleen via de care packages die random gedropt worden verkrijgen.

Lees meer...

PlayerUnknown's Battlegrounds krijgt grote update

PlayerUnknown's Battlegrounds krijgt grote update

Lootsysteem krijgt een poetsbeurt.

PlayerUnknown's Battlegrounds krijgt een update die de loot spawns aanpast.

Vanwege een bug in de game worden sommige items te veel of juist te weinig in de wereld gespawnd. De patch lost niet alleen dit probleem op, maar voegt ook extra veranderingen toe aan het lootsysteem. Deze aanpassingen zijn gebaseerd op feedback van de spelers.

De patch voegt ook een nieuw wapen toe aan de Care Package, namelijk de Groza. Bovendien is er nu meer kans op AR en SR Silencers en is de VSS juist helemaal verwijderd uit de Care Package.

Lees meer...

PlayerUnknown's Battlegrounds' roots ligt in de mod Battle Royale, een 'last man standing'-twist op H1Z1, DayZ en de Arma-games. De inspiratiebron zijn de gelijknamige Japanse roman en film waarin een groep scholieren op een eiland wordt gedropt en elkaar binnen 48 uur moet afmaken. Al snel groeide de mod tot een populaire niche uit. Modder Brendan Greene (PlayerUnknown) loodst het daarom met behulp van ontwikkelaar Bluehole naar de volgende fase: een meedogenloze standalone game, die je nu via Steam Early Access kunt spelen.