Blizzard voegt een 'Silence Penalty' toe aan World of Warcraft. Met deze maatregel hoopt de ontwikkelaar een einde te brengen aan slecht gedrag in de chat.

Spelers krijgen de mogelijkheid om medespelers te rapporteren. Als er na een onderzoek is gebleken dat er kwetsend taalgebruik is gebruikt, wordt de gerapporteerde speler het zwijgen opgelegd. Een speler met de 'Silence Penalty' kan het volgende niet meer doen:

  • Chatten in Instance Chat (Raid, Party, Battegrounds)
  • Chatten in Global kanalen (General, Trade)
  • Evenementen aanmaken in de kalender
  • Party Invites sturen
  • War Game Invites sturen
  • Een duel starten
  • Een Premade Group aanpassen
  • Een nieuwe Premade Group aanmaken

Een getroffen speler kan nog wel privégesprekken houden met leden van zijn vriendenlijst. De penalty duurt 24 uur bij het eerste vergrijp. Een volgende keer wordt deze tijd verdubbeld, en er is geen maximale tijdsduur.

De Silence Penalty wordt op 30 augustus toegevoegd aan de game, wanneer World of Warcraft: Legion uit komt.

Nog even tijd? Lees dan ook:

ADVERTENTIE

Over de auteur

Sander van Leth

Sander van Leth

Retrogamesnob

Sander speelt zo'n beetje alles wat los en vast zit, als het maar beweegt. De trotse aanvoerder van #teamkansloos is geregeld op YouTube te zien. Is er heilig van overtuigd dat er niets mooier klinkt dan de muziek van de SNES.

Meer artikels van Sander van Leth