Skip to main content

Microsoft sluit de studio's die Redfall en Hi-Fi Rush hebben gemaakt

Het einde voor Arkane Austin, Tango Gameworks en Alpha Dog.

Nadat eerder dit jaar al verschillende gamestudio's de deuren sloten, zijn eerder vandaag ook bij Microsoft verschillende ontslagen en herstructureringen aangekondigd. Arkane Austin, Tango Gameworks en Alpha Dog sluiten binnenkort allemaal de deuren.

Arkane Austin bracht vorig jaar nog Redfall uit en werkte eerder ook mee aan de Dishonored-reeks. Hoewel er eerder nog updates en uitbreidingen voor Redfall waren aangekondigd, zijn die intussen geannuleerd.

Tango Gameworks is vooral bekend van The Evil Within en Hi-Fi Rush. Die laatste game was eerder dit jaar nog een van de eerste Microsoft-games die een port voor de PlayStation 5 kreeg.

Bekijk op YouTube

Alpha Dog Games is ten slotte de maker van top-down shooter Mighty Doom. Vanaf 7 augustus is die game niet langer speelbaar.

Andere studio's sluiten dan wel niet, maar krijgen wel grondige herstructureringen. Zo wordt Roundhouse Studios geabsorbeerd door The Elder Scrolls Online-ontwikkelaar ZeniMax Online Studios. Daarnaast verdwijnen er ook jobs in de ondersteunende teams bij Bethesda.

Read this next