Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Blizzard Entertainment: "we denken nog steeds na over een versie van World of Warcraft voor consoles"

Nieuwe hoop?

Nu de overname van Activision Blizzard door Microsoft is afgerond, is Blizzard Entertainment in een interview nogmaals ingegaan op een mogelijke release van World of Warcraft voor consoles. De ontwikkelaar is naar eigen zeggen 'continu' op zoek naar manieren om zo'n port mogelijk te maken.

Executive producer Holly Longdale maakte in een interview met GamesRadar duidelijk dat de focus van het team momenteel op de nieuwe uitbreidingen voor de game ligt, maar dat de overname door Microsoft zeker en vast mogelijkheden biedt.

Longdale verduidelijkt dat een eventuele port niet zozeer van technische problemen afhangt. Ze insinueert dat het eerder een marketingvraagstuk is, aangezien 'de benadering van een consolepubliek anders is'.

Tijdens BlizzCon 2023 werden er drie nieuwe uitbreidingen voor World of Warcraft aangekondigd. Daarnaast kun je binnenkort ook met het World of Warcraft Classic 'Season of Discovery' aan de slag.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article
Follow a topic and we'll email you when we write an article about it.

World of Warcraft

PC, Mac

Related topics
Over de auteur
Michiel De Coninck avatar

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Reacties