Microsoft koopt de Havok engine

Gebruikt in o.a. Uncharted, Assassin's Creed en Dark Souls.

Microsoft heeft de Havok physics engine gekocht. Dat staat op de Microsoft-blog.

Hoewel Microsoft de veelgebruikte physics engine nu bezit, kunnen andere bedrijven nog steeds licenties aanschaffen. "We blijven met ontwikkelaars samenwerken om geweldige ervaringen neer te zetten," luidt de blog. "Havok is een geweldige uitbreiding voor het gereedschap dat Microsoft studio's aanbiedt. We blijven innoveren ten gunste van partnerontwikkelaars."

Games zoals Uncharted, Assassin's Creed en Dark Souls gebruiken Havok. Physic engines in games laten objecten zich natuurgetrouw gedragen. Een physics engine zoals Havok simuleert onder andere wat er gebeurt als twee objecten tegen elkaar stoten (denk aan het botsen van auto's), hoe een voetbal rolt, of hoe een persoon zich realistisch omdraait.

Nog een minuutje tijd? Deze artikels vind je vast ook interessant:

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Dirk Schuit

Dirk Schuit

Zieltjesverliezer

Dirk is een Einzelgänger met een voorliefde voor co-op.

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread