De 10 bizarste Japanse games ooit

Daten met duiven, een menselijke vis en vliegende bodybuilders.

De Japanse cultuur inspireert al decennia lang het Westen. In film, tv series, strips en natuurlijk ook videogames kunnen we vaak heel snel identificeren of iets uit Japan komt of door Japan geinspireerd is. Maar wat wij te zien krijgen hier in het Westen is natuurlijk al gefilterd en zijn vooral de meest toegankelijke verhalen. Veel materiaal blijft in Japan hangen omdat wij het gewoon te bizar en onbegrijpelijk zouden vinden.

Iedereen die af en toe een videogame speelt, vangt wel eens een glimp op van dergelijke elementen die door het mazen van het net geglipt zijn. Denk maar aan de sportschool enkel voor mannen in Final Fantasy 7 of Tingle uit de Legend of Zelda-serie. De specifieke humor uit games als PaRappa the Rapper en Patapon zijn ook goede voorbeelden.

Er zijn echter ook games die alle gezond verstand missen en plaatsvinden in werelden die de gemiddelde inwoner van het westelijk halfrond nooit zou kunnen bedenken. In dit artikel bekijken we die vreemde, typisch Japanse games even van naderbij.

start
Deze heer zal je gids zijn.

ADVERTENTIE

Ga naar comments (2)

Over de auteur

Redactie

Redactie

Contributor

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Gerelateerde content

Temtem roadmap toegelicht

Game intussen al een half miljoen keer verkocht.

Dreams is de gedroomde game voor designers in spe

De meeste dromen zijn geen bedrog.

Black Mesa komt volgende week officieel uit

Na vijftien jaar ontwikkeling.

Verder op de site...

Temtem roadmap toegelicht

Game intussen al een half miljoen keer verkocht.

Black Mesa komt volgende week officieel uit

Na vijftien jaar ontwikkeling.

Ruiner schiet zichzelf naar de Nintendo Switch

Futuristische cyberpunk ontmoet handheld.

Reacties (2)

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread