Ubisoft legt multiplayer Watch Dogs uit

Hacken en terughacken.

Nadat de eerste multiplayergameplay van de open world-actiegame Watch Dogs vorige week lekte, werd die meerspelersmodus vandaag ook eindelijk toegelicht.

Zoals eerder al werd opgemerkt, zal een andere spelers op eender welk moment ongezien in jouw spelwereld kunnen inbreken. Zijn opdracht bestaat erin om jou op te sporen en je lang genoeg in het vizier te houden om je te hacken. Jij moet dat proberen te voorkomen door de vijandelijke hacker op te sporen en hem vervolgens te doden of weg te jagen. De rollen in dit kat en muis-spel kunnen natuurlijk ook worden omgedraaid: jij kan ook binnendringen in de wereld van een andere Aiden Pearce.

De indringer zal worden vermomd als een willekeurige NPC en ontvangt wanneer hij in zijn opdracht slaagt, punten die hem op de leaderboards der hackers doen stijgen. Wie meer uit zijn eigen wereld treedt, mag ook meer bezoekjes van andere spelers in zijn cyberwereld verwachten. Spelers die liever niet omgaan met menselijke tegenstanders, kunnen deze functionaliteit ook gewoon uitschakelen.

Het volledige interview werd door VG247 afgenomen en kan je hieronder bekijken.

Watch Dogs verschijnt op 22 november voor PC, PS3, Wii U en Xbox 360. Vervolgens wordt het een launchgame voor de PS4 en Xbox One.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Niels Jani

Niels Jani

Tekstspuier

Niels heeft een ongezonde obsessie voor alles wat met gamen te maken heeft. Zijn therapeut raadde hem dan ook aan om voor Eurogamer te beginnen schrijven.

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread