Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Meest opvallende releases van de maand mei

Met o.a. Watch Dogs, Mario Kart 8 en Wolfenstein: The New Order.

Iedere maand komen er weer nieuwe games bij en daardoor is het soms nog wel eens lastig bij te houden wat je dit keer weer te wachten staat. Daarom lees je op Eurogamer Benelux voortaan aan het begin van iedere maand een overzicht van de meest opvallende aankomende titels. Dit is slechts een greep uit het volledige aanbod, dus check ook zeker de volledige lijst van releasedata.

Mario Golf: World Tour

Releasedatum: 2 mei 2014
Platform(s): Nintendo 3DS

Mario en consorten halen speciaal voor de Nintendo 3DS de golfclubs weer van zolder. In Mario Golf: World Tour speel je zoals gebruikelijk in je eentje tegen Mario en zijn vrienden. Dit keer daag je in de onlinemodus ook spelers over de hele wereld uit voor een potje golf. De game beschikt over 126 holes, verspreid over tien golfbanen. Daarnaast komen er kort na de release drie downloadbare uitbreidingen uit met extra holes en personages.

Borderlands 2

Releasedatum: 13 mei 2014 (onder voorbehoud)
Platform(s): PlayStation Vita

Uitgever 2K Games heeft recentelijk een nieuwe Borderlands-game aangekondigd: The Pre-Sequel. In de tussentijd kun je op de PlayStation Vita met tweede deel van de serie aan de slag. Borderlands 2 is een post-apocalyptische first-person shooter. Door de open wereld, RPG-elementen en coöperatieve gameplay onderscheidt deze game zich van reguliere shooters.

Borderlands 2 wordt standaard met zes uitbreidingen geleverd. Hoewel de game op 13 mei in Noord-Amerika wordt uitgebracht, is op het moment van schrijven nog niet zeker of die precieze dag ook geldt voor Europa. Maar dat de game in mei uitkomt, is zeker.

Kirby: Triple Deluxe

Releasedatum: 16 mei 2014
Platform(s): Nintendo 3DS

Deze maand komt ook de eerste Kirby-platformer voor de Nintendo 3DS uit. Zoals gewoonlijk loop, spring en vlieg je met Nintendo's roze bal door de levels en zuig je alles op wat in je weg staat. De gameplay maakt optimaal gebruik van de driedimensionale mogelijkheden van de Nintendo 3DS, omdat je dit keer Kirby tussen de voor- en achtergrond verplaatst. Naast de gebruikelijke verhaalmodus neem je het in Kirby Fighters op tegen andere Kirby's. De review van Kirby: Triple Deluxe lees je alvast op Eurogamer Benelux.

Wolfenstein: The New Order

Releasedatum: 20 mei 2014
Platform(s): pc, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One

Wolfenstein 3D is een legendarische first-person shooter, die ruim twintig jaar geleden heel wat stof deed opwaaien. Wolfenstein: The New Order is dit keer in ontwikkeling bij MachineGames. De game speelt zich af in een alternatief universum waarin het technologisch geavanceerde Nazi-Duitsland de oorlog heeft gewonnen.

Je kruipt wederom in de huid van oorlogsheld B.J. Blazkowicz met als doel de wereld uit de ijzeren greep van de Nazi's te bevrijden. The New Order draait op de Tech 5 Engine, die ook voor de post-apocalyptische shooter Rage wordt gebruikt. Bestel je de game alvast, dan krijg je later de mysterieuze 'Doom bèta-key' toegestuurd.

Transistor

Releasedatum: 20 mei 2014 (pc), 21 mei 2014 (PlayStation 4)
Platform(s): pc, PlayStation 4

Transistor is de nieuwe game van ontwikkelaar Supergiant Games, bekend van de indiehit Bastion. Transistor is een action RPG die zich in een futuristische stad afspeelt. De game draait om de jonge vrouw Red die een mysterieus zwaard (genaamd Transistor) vindt en zichzelf verdedigt tegen belagers die haar wapen willen afpakken. Ondertussen ga je op zoek naar de vorige eigenaren en achterhaal je de oorsprong van Transistor. De gameplay is een mix van turn-based en real-time actie. Transistor is alleen te downloaden via het PlayStation Network, de Steam Store en de website van Supergiant Games.

Drakengard 3

Releasedatum: 21 mei 2014
Platform(s): PlayStation 3

Drakengard 3 is een proloog op het tweede deel uit de serie en heeft ook een sterke link met Nier, een spin-off van de Drakengard-serie. Zes goddelijke zussen (Intoners) gebruiken magie om de vrede op aarde te bewaren. Je speelt als de oudste zus, Zero die met behulp van de draak Mikhail haar zussen wil verslaan om volledig de macht te grijpen.

Drakengard-producent Takamasa Shiba staat wederom aan het roer en Nier-componist Keiichi Okabe verzorgt de soundtrack. Drakengard 3 belooft een typische Japanse hack-and-slash game te worden waarbij je met behulp van je draak hordes vijanden omlegt. De game verscheen eind vorig jaar in Japan en komt hier alleen als downloadbare versie uit in de PlayStation Store.

Tropico 5

Releasedatum: 23 mei 2014
Platform(s): pc

In het vijfde deel van de bekende simulatieserie kruip je wederom in de huid van El Presidente, dictator van het fictieve tropische eiland Tropico. Aan jou de keus om de bevolking van je bananenrepubliek als genadige leider of wrede tiran te regeren.

Dit keer ligt de focus op het creëren van een eigen dynastie, om die vervolgens succesvol door verschillende historische periodes te loodsen. Voor de eerste keer is er een multiplayermodus met zowel coöperatieve als competitieve elementen. De pc-versie krijgt ddaarbij een Limited Special Edition. In de zomer en het najaar komt Tropico 5 ook naar respectievelijk de Xbox 360 en de PlayStation 4.

Watch Dogs

Releasedatum: 27 mei 2014
Platform(s): pc, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One

Watch Dogs moest oorspronkelijk de lancering van de PlayStation 4 en Xbox One ondersteunen, maar werd vlak daarvoor uitgesteld. De huidige releasedatum staat echter zo vast als een huis, nu Ubisoft de tijd heeft genomen de game helemaal af te werken. Watch Dogs speelt zich af in een alternatieve versie van Chicago waarin een centraal besturingssysteem (ctOS) het dagelijkse leven van de inwoners overheerst. Je speelt als hacker Aiden Pearce en aan jou de taak om gewapend met een high-tech smartpone je tegen deze Orwelliaanse praktijken te verzetten.

Beide PlayStation-versies kennen daarbij exclusieve extra content. De sandbox game komt vermoedelijk in de herfst ook voor de Wii U uit. Ook een seizoenspas is reeds aangekondigd, met daarin onder meer een verhaaluitbreiding.

Mario Kart 8

Releasedatum: 30 mei 2014
Platform(s): Wii U

Mario Kart 8 is het achtste deel in Nintendo's populaire gameserie. De nieuwste versie verschijnt exclusief voor de Wii U en is daarmee de eerste Mario Kart in HD. Nintendo brengt Mario Kart 8 ook in een speciale bundel uit. Daarbij mag je tijdelijk een extra Wii U-game gratis uitkiezen bij aanschaf van deze racer. De motoren, deltavliegers en onderwaterelementen uit de vorige delen keren terug. De grootste toevoeging vind je in de anti-zwaartekracht, waardoor je langs muren en over plafonds rijdt.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Yvo Kieviet avatar

Yvo Kieviet

Taalfirtuoos

Overdag kantoorslaaf, 's nachts superheld. En tussendoor ook nog eens fervent gamer. Heeft overigens een bloedhekel aan bakfietsen.

Reacties