Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Bewegingsgestuurde games in Koppen

Zijn ze echt zo gezond?

Het Vlaamse programma Koppen onderzocht in zijn recentste uitzending hoe gezond de Wii en Microsoft's Kinect eigenlijk zijn. In het tien minuten durende item werd onder andere ook professor Jan Segers, professor bewegingsopvoeding aan de KU Leuven, aan het woord gelaten.

Uit de reportage blijkt dat de extra beweging inderdaad een positieve invloed heeft, maar dat we dit zeker ook niet mogen overschatten. Zo verbrand je met een half uurtje Wii'en slechts 90 à 100 kCal, amper de helft van onze dagelijkse nood aan beweging. En hoewel Kinect door de besturing met het volledige lichaam iets beter scoort, doe je nog altijd meer voordeel door een toertje te lopen.

Er blijft dus weinig heel van de marketing van Nintendo, Microsoft en, niet te vergeten, Sony. De enige bevolkingsgroep die echt blijkt te profiteren van de extra beweging zijn de senioren. Zij worden zowel fysiek als mentaal fit gehouden met een partijtje boksen op de Wii. Wie de oudjes aan de slag wil zien, of gewoon wil zien hoe games eindelijk doorbreken bij de niet-gamende bevolking, kan de reportage hier bekijken.

Read this next