Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Wii Sports Resort

Hét fundament voor een goede Wii-game met zwaarden erin?

Nintendo beloofde ons dat haar nieuwste console een bewegingsgevoelige besturing zou krijgen die bewegingen één op één zou vertalen naar een spel. Destijds werd het apparaat nog betiteld als de 'Revolution', wat natuurlijk te maken had met diezelfde revolutionaire besturingsmogelijkheden. Het was duidelijk dat Nintendo wat anders van plan was dan haar concurrenten en om te illustreren wat men ongeveer in gedachte had voor komende generatie, kreeg je bij de aankoop van een Wii de game Wii Sports er gewoon gratis bij. Een aantal vermakelijke spelletjes die lieten zien wat je allemaal met de Wii-mote kon, dat was de opzet van het gebundelde stukje software. Het resultaat was bevredigend, maar er was ook teleurstelling: de nieuwe manier van besturen was zeker een welkome verandering, maar registreerde snelle en subtiele bewegingen niet (goed).

In de lente van 2009 zal Nintendo een opvolger voor Wii Sports uitbrengen met net dezelfde titel, alleen plakken ze er nu het woordje 'Resort' achter. Dit spel wordt samen geleverd met een gloednieuw toebehoren voor de Wii-afstandsbediening, de Wii MotionPlus, dat ervoor moet zorgen dat de bewegingen die je voor je Wii maakt eindelijk zoals het hoort - en zoals Nintendo origineel beloofde - één op één vertaald zullen worden.

Ik heb een toe-, toe-, toeter...

De Wii MotionPlus is een klein, plastic blokje dat je op de achterkant van je Wii-afstandsbediening klikt. Zo simpel is het, en het mooie is dat het ook nog lijkt te werken. De MotionPlus zal ervoor zorgen dat je Mii net dezelfde bewegingen zal maken die jij voor de televisie maakt, gaande van grove zwaaien tot kleine polsbewegingen. Hoewel dit natuurlijk is wat Wii bezitters altijd al wilden, heeft dit alles ook een nogal bittere nasmaak. Want waarom konden we dit nog niet vanaf het begin? Waarom heeft deze innovatie zo lang moeten duren?

Aangezien er geen officieel antwoord voorhanden is, zullen we ons maar richten op de inhoud van het spel dat de MotionPlus moet promoten: Wii Sports Resort. Net als het vorige deel zal dit spel bestaan uit een verzameling aan sporten. Zoals de titel al aangeeft gaat het in dit geval om wat meer 'exotische' sporten. Tot nu toe drie spelletjes bekend, die zich allemaal buiten, in de zon en bij of in het water afspelen. Uiteraard kunnen de activiteiten weer gespeeld worden met je digitale evenbeeld, de Mii. Hoeveel en welke andere sporten er uiteindelijk in het spel zullen zitten is nog onduidelijk, al zal Nintendo binnenkort zonder twijfel wel wat nieuwe informatie loslaten.

De eerste en meteen ook meest spectaculaire sport is schermen, die in Wii Sports Resort onder de noemer Sword Play te vinden zal zijn. Hierbij sta je met een tegenstander op een platform en probeer je elkaar met houten zwaarden in de zee te meppen. Voordat de partij echter begint moet je eerst wat reusachtige potloden en boomstammen kapot hakken om te oefenen. Je speelt een 'Best of Three' systeem, dus degene die twee (of drie) keer wint, wint de hele partij. Als er binnen een bepaalde tijd niemand is afgevallen, wordt de match als gelijkspel gerekend. Staat het na de drie potjes nog steeds gelijk - het klinkt vreemd, maar het is in Sword Play mogelijk- dat volgt er een laatste ronde die zich afspeelt in een kleinere arena waarbij twee rake klappen genoeg kunnen zijn om met het spreekwoordelijke prijzengeld te gaan lopen.

Reacties

More Previews

Meest recente artikelen