Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Wii Sports bereikt 50 miljoen exemplaren

Nintendo haalt cijfers boven.

Nintendo heeft vandaag een supplement bij hun winstrapport van vorige week uitgegeven waarin ze de verkoopcijfers vrijgeven van een aantal titels. Meest notabele van de lijst is Wii Sports die ondertussen al 50 miljoen keer verkocht is geweest. Toegegeven, de game zat bij elke Wii die verkocht werd in Amerika en Europa maar het blijft een hele prestatie. Opvolger Wii Sports Resort is al aan het flirten met de kaap van 7 miljoen. Niet slecht na vier maanden!

Wii Fit, dat andere verkoopmonster, zit ondertussen al aan 22.5 miljoen verkochte exemplaren. Ook van die titel doet de opvolger het goed: Wii Fit Plus vloog meer dan 2 miljoen keer over de toonbank in amper enkele weken.

Het is niet al Wii-games wat de klok slaat. Bijna 20 miljoen DS-eigenaars hebben New Super Mario Bros. liggen en Mario Kart DS haalt een indrukwekkende 16.1 miljoen.

Deze cijfers staan in schril contrast met Iwata's recente uitspraak dat de Wii geen vooruitgang meer maakt wegens een gebrek aan een consistente stroom software.

Over de auteur

Jasper Segers avatar

Jasper Segers

Heel Belangrijk

Jasper nadert een decennium-lange carrière bij Eurogamer en leidt tegenwoordig dit zooitje ongeregeld. Staat zowel bekend om zijn gebrek aan geduld met games als om zijn liefde voor The Witness en Europa Universalis. Ook heeft hij veel sterke meningen over films.

Reacties

More Nieuws

Meest recente artikelen