Wii Sports Resort

Games Convention Preview: Part 1

Games Convention Preview: Part 1

Het eerste deel van onze vooruitblik

Het duurt nog even voordat het Kerstmis is, maar wij krijgen volgende week onze cadeautjes al. Geen winstbonus, geen dertiende maand en geen Mercedes van de zaak. Wij moeten het dit jaar doen met een snoepreisje naar het wonderschone Leipzig in het voormalige Oost-Duitsland. Grauwe gebouwen, smerig Duits bier en knorrige Duitsers; zo zien onze reisjes eruit.

Licht in de duisternis is echter de reden waarom we een tijdje in Leipzig zullen verblijven. Gedurende een paar dagen zal alles en iedereen die wat te zeggen heeft over games (Nintendo uitgezonderd) naar de Leipziger Messe gaan voor de zogenaamde Leipzig Games Convention.

De Leipzig Games Convention is de grootste gamesbeurs van Europa en zal van 21 tot en met 24 augustus alle gamers bezighouden met de laatste nieuwtjes, previews en aankondigingen. De beurs is in principe voor iedereen toegankelijk die een kaartje weet te bemachtigen. Ongeveer 185.000 mensen bekijken de nieuwste games, de mooiste stands en slimste boothbabes.

Lees meer...

Wii Sports Resort

Hét fundament voor een goede Wii-game met zwaarden erin?

Nintendo beloofde ons dat haar nieuwste console een bewegingsgevoelige besturing zou krijgen die bewegingen één op één zou vertalen naar een spel. Destijds werd het apparaat nog betiteld als de 'Revolution', wat natuurlijk te maken had met diezelfde revolutionaire besturingsmogelijkheden. Het was duidelijk dat Nintendo wat anders van plan was dan haar concurrenten en om te illustreren wat men ongeveer in gedachte had voor komende generatie, kreeg je bij de aankoop van een Wii de game Wii Sports er gewoon gratis bij. Een aantal vermakelijke spelletjes die lieten zien wat je allemaal met de Wii-mote kon, dat was de opzet van het gebundelde stukje software. Het resultaat was bevredigend, maar er was ook teleurstelling: de nieuwe manier van besturen was zeker een welkome verandering, maar registreerde snelle en subtiele bewegingen niet (goed).

Bewegingsgestuurde games in Koppen

Zijn ze echt zo gezond?

Het Vlaamse programma Koppen onderzocht in zijn recentste uitzending hoe gezond de Wii en Microsoft's Kinect eigenlijk zijn. In het tien minuten durende item werd onder andere ook professor Jan Segers, professor bewegingsopvoeding aan de KU Leuven, aan het woord gelaten.

Welke titels kregen een BAFTA?

Uncharted 2 gaat met meeste prijzen lopen.

De BAFTA-awards zijn vooral bekend als prijzen die uitgereikt worden aan personen die spraakmakende en kwalitatieve TV-en filmproducties hebben afgeleverd, maar sinds enkele jaren staat ook de gamesindustrie jaarlijks in de kijker. Welke games dit jaar aan de haal gingen met een felbegeerde award is ondertussen bekend, en wij sommen de winnaars even netjes voor jullie op:

Wii Sports bereikt 50 miljoen exemplaren

Nintendo haalt cijfers boven.

Nintendo heeft vandaag een supplement bij hun winstrapport van vorige week uitgegeven waarin ze de verkoopcijfers vrijgeven van een aantal titels. Meest notabele van de lijst is Wii Sports die ondertussen al 50 miljoen keer verkocht is geweest. Toegegeven, de game zat bij elke Wii die verkocht werd in Amerika en Europa maar het blijft een hele prestatie. Opvolger Wii Sports Resort is al aan het flirten met de kaap van 7 miljoen. Niet slecht na vier maanden!

Wii Sports Resort miljoen keer verkocht

En dat alleen al in Europa!

Vandaag laat Nintendo trots weten dat Wii Sports Resort een miljoen keer over de toonbank is gevlogen in de Verenigde Staten. Ook in Japan en bij ons in Europa heeft het spel voor de Wii de kaap van het miljoen al overschreden.