Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Wii Sports Resort miljoen keer verkocht

En dat alleen al in Europa!

Vandaag laat Nintendo trots weten dat Wii Sports Resort een miljoen keer over de toonbank is gevlogen in de Verenigde Staten. Ook in Japan en bij ons in Europa heeft het spel voor de Wii de kaap van het miljoen al overschreden.

Nintendo geeft aan dat het spel "alweer een langdurend succes van Nintendo zal worden dat over een lange tijdsspanne zal blijven verkopen". Bovendien wil elke verkochte kopie van Wii Sports Resorts ook zeggen dat de Wii MotionPlus in dat gezin is kunnen binnendringen, wat natuurlijk goed nieuws is voor toekomstige titels die gebruik zullen maken van het witte blokje.

Meer nog, Nintendo is er zeker van dat er al twee miljoen exemplaren van de MotionPlus-technologie bij gezinnen thuis te vinden zijn. Het apparaat krijg je namelijk bij andere titels, zoals EA's Tiger Woods PGA Tour 10. Afzonderlijk kost de hardware net geen EUR 20.

Satoru Iwata laat ook nog even weten dat hij verwacht dat Wii Sports Resort voor het einde van het jaar tien miljoen (!) keer verkocht zal worden. Dezelfde vooruitzichten heeft de man voor Wii Fit Plus en New Super Mario Bros.

Reacties