Nintendo verklaart de 3DS-regiolock

Het ligt aan de regelneverij.

De Nintendo 3DS is niet “volledig” regiovrij. Het gerucht deed al lang de rond, maar Nintendo heeft dit nu bekendgemaakt aan Eurogamer.

Een woordvoerder van Nintendo verklaart: “De Nintendo 3DS hardware is beschikbaar in drie versies: Japans, Amerikaans, en Australisch/Europees. De drie versies zijn ontwikkeld met de verschillende talen, leeftijdsclassificaties en parental control in gedachten. Verder moeten wij ook voldoen aan de lokale wetten.”

“Wij bieden echter ook een aangepaste netwerkservice aan, die specifiek gericht is op een regio. Wij willen onze klanten dan ook een perfecte game-ervaring brengen. Er is nu eenmaal een risico dat de software uit een regio niet perfect functioneert met een 3DS uit een andere regio,” aldus de woordvoerder.

Om problemen te voorkomen zal Nintendo de regio aanduiden op de verpakking van de 3DS en de games voor de 3DS. De Japanners raden wel aan om enkel games te kopen uit dezelfde regio als waar je de 3DS koopt.

Advertentie

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread