Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Prof Layton en de 11,5 miljoen games

Kon hij maar de Belgische politiek ontrafelen.

Level-5 liet weten dat ze van hun spreekwoordelijke kip met de gouden eieren al maar liefst 11,5 stuks verkocht hebben. Professor Layton lost ondertussen jaarlijks wel één mysterie op en de daarop gebaseerde games verkopen telkens als zoete broodjes. Niet echt verwonderlijk aangezien de games steeds garant staan voor uren plezier en heel wat breinbrekers.

Dat cijfer is gebaseerd op de resultaten van de vier games gecombineerd, waarvan enkel de eerste drie momenteel bij ons verschenen zijn. Een release in onze contreien van de vierde game -Professor Layton and the Specter's Flute- laat voorlopig op zich wachten.

Terwijl wij geduldig uitkijken naar een gelocaliseerde versie van deeltje vier, kan men in Japan vanaf volgende week al aan de slag met Professor Layton and the Mask of Miracle, één van de Japanse launchtitels voor de 3DS. Wie vloeiend Japans spreekt en van plan was een Japanse versie te importeren eens de 3DS ook bij ons in de winkelrekken ligt, is er allicht aan voor de moeite; Nintendo liet eerder al weten dat de 3DS-games niet regiovrij zullen zijn.

Over de auteur

Frederik Galle

Editor EG Benelux

Weet dat zijn mama meeleest en wil haar via deze weg bedanken voor de lekkere boterhammetjes. Naast zijn middagmaal houdt deze frisse jongen echter voor ons ook het hele PC-gebeuren en de indiescene in de gaten.

Reacties