World of Warcraft minder populair

Maar heeft nog markthegemonie.

Volgens een rapport van Screen Digest floreert World of Warcraft niet zo goed. De cijfers dienen echter met een korrel zout te worden genomen, want de MMO bezat in 2009 nog steeds 54 procent van de westerse MMO-markt. Ten opzichte van het jaar ervoor is dit wel een verlies, want toen domineerde WoW deze markt met zestig procent. 2009 bleek een kleine ontgoocheling voor Blizzard en gamers, want in dit jaar kwam er ook geen expansie uit voor de inmiddels zes jaar oude RPG.

World of Warcraft mag dan een kleine achteruitgang maken, de MMO-markt blijft gestaag groeien. Er komen steeds meer MMORPG's uit die geen abonnement vereisen en die ook een nieuw publiek aantrekken. De versies die wel een abonnement vereisen groeien ook een klein beetje. Hier ging de omzet van 1,4 miljard dollar in 2008 naar 1,6 miljard in 2009. Naar verwachting zal in 2014 de westerse MMO-markt een waarde hebben van twee miljard dollar.

Advertentie

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread