Natuurlijk was EA ook met De Sims op de gamescom. Niet alleen met The Sims: Medieval voor de pc, maar ook met de consoleversie van The Sims 3. Aan de ene kant een iets uitgeklede versie van de pc-game, maar ook met nieuwe features om de boel boeiend te houden.

De Sims 3 voor de consoles draait natuurlijk weer om het leven van je sims. Mensen die je zelf hebt gemaakt en die hun eigen leventje leiden. Ze vormen relaties, ze worden oud, ze krijgen kinderen en ze sterven. De kinderen groeien op en hebben zelf weer een eigen leven.

Elke sim die je maakt heeft vijf eigenschappen die je kunt uitzoeken van in totaal vijftig verschillende. Je kunt ze zowel goede als slechte eigenschappen geven wat een effect heeft op hoe je sims reageren op voorwerpen, situaties en andere sims.

1

Verder heeft het spel eigenlijk geen echte regels en je moet vooral doen wat je zelf wil, maar toch willen de makers je doelen geven zodat je toch ergens naar toe kunt werken. De levenswensen uit de pc-versie kunnen terug en die wensen kun je vervullen. Daar krijg je levenspunten voor waardoor je weer dichter bij je levensdoel komt.

Ook krijg je karmapunten die je aan nieuwe karmakrachten kunt uitbesteden, exclusief voor de consoleversie. Er zijn acht goede en vijf slechte karmakrachten die je kunt gebruiken. Aan een goede kracht moet je bijvoorbeeld denken aan het compleet opruimen en repareren van je huis, wat heel wat werk wegneemt. of het compleet tevreden maken van je sim zodat je hem niet hoeft te laten eten, wassen en naar de wc hoeft te laten gaan.

Natuurlijk kun je ook slechte karmakrachten activeren, zo kun je bijvoorbeeld een aardbeving oproepen, spoken in je huis uitnodigen of iemand vervloeken. Omdat de sim waarmee wij speelden de karaktereigenschap ‘evil’ had hebben we onze huisgenote maar vervloekt, waarna ze spontaan aan de diarree was. Ook startten we een feestje en nodigde we velen uit, waarna we de spoken loslieten op het huis.

Daarnaast kun je ook challenges volbrengen, dit zijn meer dan 300 challenges die altijd openstaan. Als je deze volbrengt dan krijg je challengepoints die je kunt uitgeven aan extra’s en upgrades. Bijvoorbeeld een stalen blaas zodat je nooit meer naar de wc moet.

Het spel bestuur je door een groene beam over het veld te bewegen en bijvoorbeeld een sim of een voorwerp te selecteren. Zodra je een sim hebt selecteert kun je hem acties geven of laten interacten met voorwerpen. Maar doe je niets dan leiden ze ook gewoon hun leven en maken ze keuzes naar hun karaktereigenschappen.

In tegenstelling tot De Sims 3 op de pc kun je niet de hele omgeving bekijken. Het beeld blijft gevestigd op een enkel huis, maar je kunt wel in een soort cartoonstijl de hele map bekijken met alle huizen in de omgeving en dan van plek naar plek switchen en je sims daar ook heen brengen. Zo is het iets meer gelimiteerd vergeleken met de pc-versie, maar moet ook De Sims 3 ook op de consoles weer een echte sims-ervaring worden.

ADVERTENTIE

Reacties (0)

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread

Gerelateerde content