Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Games Convention Preview: Part 2

Het tweede en laatste deel

Gisteren kon je in ons eerste deel al lezen wat de grootste verrassingen waren in de aanloop naar de Games Convention van 2008. Daarnaast behandelden we de line-up van de grote drie, alhoewel het er dit jaar maar twee echt aanwezig zijn. In dit deel gaan we verder met de games waar de meeste redacteurs naar uitkijken en welke aankondigingen we verwachten en op hopen.

Qua populariteit op de redactie zijn sommige titels redelijk voorspelbaar. Denk bijvoorbeeld aan Guitar Hero: World Tour, StarCraft II, Diablo III, Far Cry 2 en Red Alert 3. Ook de nieuwe uitbreiding voor World of Warcraft en de nieuwe Call of Duty en Prince of Persia zorgen voor zweterige handjes van enthousiasme. Allemaal franchises die een gevestigde naam hebben en die in voorbije jaren de lat binnen hun genres hoger hebben gelegd.

Ook de nieuwe franchises zijn echter goed vertegenwoordigd in de Leipziger Messe. EA komt bijvoorbeeld met Mirror's Edge, Dead Space en Left 4 Dead. Alle drie titels die wel eens hoge ogen zouden kunnen gaan gooien bij hun release. Vooral om aanwezig te kunnen zijn op de perspresentatie van first person platform/actiegame Mirror's Edge hebben we een potje moeten armworstelen op de redactie.

Actie-reactie in Mirror's Edge

Als laatste is er nog het derde deel in de best verkopende gamereeks ooit: The Sims 3. Wordt dit net zo'n topper als de voorgaande twee delen, ondanks het feit dat Will Wright bezig is met het net zo gewilde Spore? Deze week weten we hopelijk meer!

Ook de Franse grootmacht Ubisoft komt met een enorme lading toptitels. Wat denk je bijvoorbeeld van Far Cry 2, het vervolg op één van de beste shooters van de afgelopen jaren? Daarnaast zijn er een aantal vertrouwde gezichten aanwezig op de stand van Ubisoft. Ten eerste de compleet vernieuwde Prince of Persia. De Prince is terug met een andere look en een vrouwelijke schone die je zal bijstaan in je avonturen. Ook Brothers in Arms zal aanwezig zijn, al weten we niet wat we moeten denken van de releasedatum die alweer naar achteren geschoven is. Dan is er nog EndWar, het spel dat RTS-games succesvol naar de console moet gaan brengen. Na een korte speelsessie begin dit jaar zijn verschillende redacteurs ervan overtuigd dat EndWar, en niet Halo Wars, het RTS-genre gaat revolutioneren.

Banjo Kazooie: Boutjes en Moertjes, zoals hij in de Benelux zal heten.

Microsoft brengt, zoals gezegd, niet alleen Halo Wars naar hun stand. Ook Singstar-kloon Lips gooit hoge ogen wanneer het op verwachtingen aankomt. Daarnaast zullen Banjo-Kazooie: Nuts & Bolts, Fable II en de nieuwe Viva Piñata op de stand van Microsoft te aanschouwen zijn. Geen game, maar wel van Microsoft is het nieuwe Xbox Dashboard dat we voor het eerst te zien krijgen. Avatars, gekke quizjes en andere leukigheden zullen onze Xbox verrijken wanneer het nieuwe Dashboard online gaat. We zijn erg benieuwd na de positieve reacties op de E3!