Eurogamer.nl

Dark Souls komt naar de PC

Prepare to Die Edition werd zopas bevestigd.

De sublieme actie RPG Dark Souls krijgt een release voor de PC, dat publiceerde het Duitse blad PC Action gisteren. Namco Bandai gaat daarmee in op de enorme vraag van PC-gamers wereldwijd. De PS3 en Xbox360 versies van het spel zijn al sinds zeven oktober beschikbaar.

Dat Dark Souls naar de PC komt is een grote overwinning voor het platform, want Namco was eerst niet van plan aan een PC-versie te beginnen. De bal ging echter aan het rollen toen ene "Speakerpankratz" op drie januari op het Europese forum van de game een topic opende waarin hij vroeg of hij mocht hopen op een PC-port van de game. Nadat een werknemer van Namco Bandai er liet uitschijnen dat een krachtig signaal aan Namco Bandai hen misschien kon overtuigen, sprongen heel wat fans in de bres voor hun game. Een petitie werd opgestart en verschillende gamesites en bekende gamers zetten er hun schouders onder. Het gevolg was een stortvloed aan posts op het forum en een petitie met meer dan 92000 handtekeningen op enkele dagen tijd. De interesse van Namco was gewekt.

"Waw jullie zijn geweldig! Ik had zo'n steun echt niet verwacht. Mijn bazen kwamen hierover zelfs met me praten nadat dit wereldwijd ontplofte. Als je de aandacht van Namco Bandai Games wilde, dan heb je die nu.", aldus dezelfde werknemer enkele dagen later.

Sindsdien bleef het verdacht stil vanwege Namco, maar nu is de kogel dus door de kerk: Dark Souls komt in augustus 2012 naar de PC. Wil je weten wat je te wachten staat? Je kan het lezen in onze lovende review!

Dark Souls is niet voor doetjes!

ADVERTENTIE

Reacties (1)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.