Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Gerucht: Dark Souls remaster in ontwikkeling voor pc, PS4 en Xbox One

Update: Dark Souls Remastered aangekondigd voor de Nintendo Switch.

UPDATE:Tijdens de Nintendo Direct is Dark Souls Remastered officieel aangekondigd. De game komt op 25 mei uit. Meer details zijn er nog niet bekendgemaakt, maar een gedeelte van het onderstaande bericht blijkt in ieder geval waar te zijn.

Oorspronkelijk bericht:Volgens anonieme bronnen is er een Dark Souls remaster in ontwikkeling voor de pc, PlayStation 4, Nintendo Switch en Xbox One. De officiële aankondiging moet later vandaag volgen.

Dezelfde anonieme bronnen beweren dat er vandaag een Nintendo Direct plaatsvindt en dat de Dark Souls remaster daar wordt aangekondigd. De andere platformen worden na afloop pas bekendgemaakt.

Er zijn verschillende studios bij het project betrokken, echter zijn er geen namen genoemd. De remaster maakt gebruik van dezelfde technologie als dat van Dark Souls 3 en bevat ondere andere verbeterde textures en belichting.

Zowel PvP als co-op keren terug en ondersteunen maximaal zes spelers tegelijkertijd. De Dark Souls remaster moet in mei op alle platformen uitkomen. Tot slot is uitgever Bandai Namco van plan de complete Dark Souls-serie op de Nintendo Switch uit te brengen.

Dark Souls-bedenker Hidetaka Miyazaki heeft eerder in een interview aangegeven dat een remake mogelijk is. Ondertussen werkt zijn studio From Software aan een nieuwe Armored Core-game.

Over de auteur

Johnny van Spronsen avatar

Johnny van Spronsen

Barbaar

Johnny is killer dan het staal dat zijn tegenstanders doorklieft. Hij verplettert vijanden, drijft de overlevenden lachend voor zich uit en luistert met plezier naar de klaagzang van de verliezers.

Reacties

More Nieuws

Meest recente artikelen