Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Modder Peter 'Durante' Thoman opent eigen gamestudio

Richt zich in de eerste plaats op pc-ports.

Modder Peter 'Durante' Thoman heeft een eigen gamestudio genaamd PH3 opgericht. Durante verwierf vooral bekendheid met zijn DSFix-patch voor de pc-versie van Dark Souls. Die patch wordt door vele Dark Souls-fans als essentieel gezien om de pc-port te spelen.

De afgelopen jaren werkte Durante ook al mee aan de pc-ports van onder andere The Legend of Heroes: Trails of Cold Steel en Rez Infinite. ook met PH3 wil de modder zich in de eerste plaats bezighouden met het porten van consolegames naar de pc. Hij sluit echter niet uit dat PH3 op termijn ook eigen games ontwikkelt.

De studio is al sinds september vorig actief, maar volgens Durante is nu pas alle administratie daarvoor afgerond. Naast het zelf porten van games naar de pc wil PH3 ook andere studio's advies geven over hoe ze de pc-versies van hun games kunnen optimaliseren.

Vorig jaar bracht Namco Bandai ook op de pc Dark Souls Remastered uit. Die versie lost heel wat van problemen in de originele pc-port op. Onze Dark Souls Remastered review lees je op de site.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Dark Souls

PS3, Xbox 360, PC

Rez Infinite

PS4, PC

Over de auteur
Michiel De Coninck avatar

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Reacties