Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Dark Souls-regisseur Miyazaki nieuwe bestuurder From Software

Neemt stokje over van Naotoshi Zin.

Demon's Souls en Dark Souls-regisseur Hidetaka Miyazaki is aangesteld als de nieuwe bestuurder van Japanse ontwikkelaar From Software. Hij neemt hiermee het stokje over van Naotoshi Zin, die een adviseursrol gaat spelen binnen het bedrijf.

Miyazaki werkt sinds 2004 voor From Software en maakte zijn debuut als regisseur met Armored Core 4 in 2006. Zijn grote doorbraak kwam in 2009 met de role-playing game Demon's Souls en later met de spirituele opvolger Dark Souls. Bij Dark Souls II is hij minder nauw betrokken.

Recentelijk is From Software gekocht door de Japanse mediacorporatie Kadokawa, die bekend is als uitgever van onder andere Killer Is Dead. Kadokawa bezit 80 procent van de aandelen van From Software en is momenteel samen met de studio bezig om nieuwe games en nieuwe intellectueel eigendommen te ontwikkelen. Daarbij wordt er meer dan voorheen gefocust op de westerse markt.

Waar Miyazaki momenteel mee bezig is is nog niet duidelijk, maar volgens geruchten werkt hij aan een nieuw deel in de Souls-serie onder de werktitel Project Beast.

Dat Dark Souls 2 een aartsmoeilijke game is moeten we je niet meer vertellen. Maar dankzij onze Dark Souls 2 walkthrough geraak je voorbij elke hindernis. Nooit meer hoef je weken je tanden te knarsen op één eindbaas.

Over de auteur

Lenne Kuin

Redacteur

Rolt nog met regelmaat diverse huis- en tuinartikelen in Katamari Damacy op. Verliest zich echter ook met gemak in role-playing games en point-and-click adventures.

Reacties