FIFA Football

FIFA Football Review

FIFA Football Review

Ballen uit het verleden

Natuurlijk mag een voetbalspel niet ontbreken in de line-up van PS Vita's launch games. En wie is daar beter geschikt voor dan EA Sports? Spat het sportieve geweld ook van de nieuwste draagbare gameconsole? Vertaalt de besturing zich ideaal naar de compactere bediening? En is scoren nog steeds even bevredigend als op het grotere scherm? Wel laat ons beginnen bij het begin.

Ondanks hetzelfde promobeeld als FIFA 12 wijzen we er graag op dat het spel getiteld is met 'FIFA Football' en niet 'FIFA 12'. De reden daarvoor merken we op het moment dat we het spel beginnen spelen. FIFA Football is namelijk een voor de Vita bewerkte variant van FIFA 11. De meeste fans die dus alle FIFA-games kopen zullen bij hun aankoop van FIFA Football dus een stapje terug in de tijd zetten.

Zo is het het volledig nieuwe tackelsysteem dat pas ingevoerd werd bij FIFA 12 niet in deze VITA-versie ge´mplementeerd. Tackelen doe je als vanouds door de X-knop ingedrukt te houden. In welke mate waarin dat gaat storen zal aan de ge´nvesteerde tijd liggen die je stak in het oefenen en meesteren van FIFA 12. Voor de nieuwe en minder toegewijde fans, zal het waarschijnlijk worst wezen.

Lees meer...