FIFA 12

Spotlight

FIFA 12

EA scoort alweer!

VideoEA Sports Season Ticket in detail

Betalers krijgen een vroege start.

VideoFIFA 12 football clubs trailer

Spelers verdienen XP voor hun club.

Belangrijke events

9th October 2011

FIFA 12

9th September 2011

FIFA 12 football clubs trailer

16th August 2011

FIFA 12 - Gamescomtrailer

FIFA 12

FIFA 12

EA scoort alweer!

Mmm, ruik je dat? Ik hou van de geur van gras in de morgen. Nu alle Europese voetbalcompetities van start zijn gegaan, regeert Koning Voetbal het globale sportnieuws. Belangrijker is echter dat het nu weer de traditionele periode is voor een nieuw deel in de FIFA-franchise, de tot nu toe onklopbare voetbalgame van Electronic Arts. Dit jaar kiest men voor de nadruk op EA's eigen heilige drievuldigheid: Tactical Defending, Precision Dribbling en de Player Impact Engine. Trek je voetbalschoenen dus maar aan en dribbel je door deze bespreking van FIFA 12.

Er zijn heel wat aanpassingen gemaakt aan de gameplay om een zo authentiek mogelijke spelervaring te brengen. Vooral het verdedigen heb je met Tactical Defending een hele brok om te verwerken. Je loopt gewoon niet meer domweg naar de aanvaller toe. Het is heel belangrijk om afstand te houden, hulp in te roepen van een tweede verdediger en de tegenspeler af te schermen. Zo blijf je druk zetten en wordt het onderscheppen van een bal makkelijker. Als je het onder de knie krijgt uiteraard.

Om het evenwicht te bewaren, zijn er natuurlijk heel wat offensieve opties door Precision Dribbling. Als een gehaaide aanvaller is het mogelijk om weg te draaien van de verdediger, waarbij je de bal zo afschermt en wat tijd wint om na te denken over je volgende zet. Het handige gebruik van looplijnen levert zo een aanvaller op die aanspeelbaar wordt in de zestien meter.

Lees meer...

FIFA 12 grootste EA Sports-launch ooit

FIFA 12 grootste EA Sports-launch ooit

3.2 miljoen games in één week verkocht.

Electronic Arts schat dat FIFA 12 zo'n 3.2 miljoen exemplaren heeft verkocht in één week. Dat zou niet alleen betekenen dat de launch van FIFA 12 de grootste was in de geschiedenis van EA Sports maar ook dat de versie van dit jaar het maar liefst 23 percent beter deed dan FIFA 11.

1 oktober was dan ook de drukste dag ooit op de online servers van EA Sports. Maar liefst 10 miljoen gamesessies werden tegelijkertijd gespeeld, FIFA 12 was verantwoordelijk voor maar liefst 8 miljoen daarvan.

Verwacht zeer binnenkort onze review van FIFA 12!

Lees meer...

FIFA 12

Realistisch, realistischer, FIFA 12.

Electronic Arts heeft met de FIFA-franchise één van de grootste melkkoeien in handen van de hele gamesindustrie. Elk jaar ligt er nieuw deel in de winkelrekken en kopen miljoenen gamers de game. Niet mis voor een spel dat zo simpel is als het brein van Wayne Rooney. Je loop achter een bal aan, trapt die binnen een rechthoek en de ploeg die dit het meeste doet wint.

De Electronic Arts E3-conferentie

Wij vellen ons oordeel over de aankondigingen.

Naar goede gewoonte streek uitgever Electronic Arts neer in het prachtige Orpheum Theatre. Dit prachtig gerestaureerde theater uit 1926 was jarenlang de plaats voor vaudeville en werd vernoemd naar de Griekse god voor muziek, Orpheus. De tijden van zang, satire en burleske shows liggen echter al lang achter ons. Al elf jaar lang maakt de normale programmatie in juni echter plaats voor videogames van 's wereld tweede grootste uitgever.

7 dingen die niet in FIFA 12 gaan zitten

Bier, babes en horrortackles.

De teerlingen zijn geworpen en alle landelijke voetbalcompetities zijn afgelopen. Zowel in de Jupiler Pro League als de Nederlandse Eredivisie werd de kampioen beslist op de laatste speeldag. Het sublieme Racing Genk haalde het van Standard en in Ajax wist het Twente van Michel Preud'homme achter zich te houden. Het was dus een goed jaar voor de voetballiefhebbers onder jullie en dat moet nog beter worden wanneer FIFA 12 wordt gelanceerd.