FIFA 17

Belangrijke events

Bekijk: Gamenieuws van de week - #05-2017

GTA Online, FIFA 18 en meer.

Leuk dat je weer kijkt naar ons wekelijks overzicht van het belangrijkste gamenieuws. Afgelopen week stond in het teken van een crowdfunding campagne die alle verwachtingen overtreft heeft, PS4 verkoopcijfers, nieuws over Alex Hunter en FIFA 18 en een nieuwe patch voor Fallout 4. Maar beginnen doen we met een erg belangrijke deadline voor GTA Online.

Beste January Sale deals in de PlayStation Store

Battlefield 1, FIFA 17, Mafia 3 en veel meer!

Sony houdt uitverkoop in de PlayStation Store. De 'January Sale' is daarenboven de allergrootste soldenactie die Sony tot nu toe al heeft georganiseerd. Heel wat titels hebben een fikse korting gekregen: wij zetten de beste deals voor jou op een rijtje! Heel veel van de volgende games staan trouwens ook in de lijst van de beste games van 2016, alsook de favoriete games van 2016 van de redactie.

Digital FoundryBattlefield 1 en FIFA 17: Frostbite zegeviert op PS4 Pro

EA's engine toont indrukwekkende upgrades bij beide game.

DICE's Frostbite engine is de drijvende kracht achter het merendeel van Electronic Arts' games. Dit hypermodern stukje technologie is verantwoordelijk voor de indrukwekkende visuals van games als Battlefield, FIFA, Need for Speed, Battlefront en de volgende Mass Effect. Aangezien een aantal van de beste rendering ingenieurs in de wereld aan de Frostbite engine werken, hadden we hoge verwachtingen van de upgrades die de verbeterde GPU van de PS4 Pro zou brengen. En we zijn absoluut niet teleurgesteld.

Update voor FIFA 17 maakt AI agressiever

Update voor FIFA 17 maakt AI agressiever

Houdt zich niet langer in.

De eerste patch voor FIFA 17 maakt onder andere de AI agressiever.

De aanpassing is gemaakt aan de hand van feedback van de spelers, aldus Electronic Arts. De AI zou geregeld de parking-the-bus-tactiek inzetten, een opstelling waarin het gehele team defensief speelt. Volgens de patch notes heeft de AI nu meer de neiging om direct aan te vallen.

Naast deze aanpassing is de game nu ook meer responsief wanneer de bal door de speler wordt geschoten of vanuit de lucht wordt gepasst. In cornersituaties is de positionering van de keeper verbeterd, alsook de AI van de verdedigers die een cornerbal weg willen koppen.

Lees meer...

“EA Sports, it's in the game.” Deze nazomer galmen de befaamde woorden als vanouds door de speakers van miljoenen gamers. Elk jaar sleutelt ontwikkelaar EA Games weer aan de nieuwste editie van zijn voetbalgame, maar hoe zit het dit jaar? Welke nieuwe features - naast de geblondeerde lokken van Messi - kun je in FIFA 17 allemaal verwachten? We zetten de vijf belangrijkste dingen die je moet weten op een rijtje voor je.

Bekijk: 30 minuten FIFA 17 The Journey gameplay

Bekijk: 30 minuten FIFA 17 The Journey gameplay

Het begin van een carričre.

The Journey is een van de meest opzienbarende vernieuwingen in FIFA 17. In deze verhaalmodus kruip je in de huid van de getalenteerde tiener Alex Hunter. Je speelt zijn wedstrijden, voltooit trainingen en kiest zijn attitude in gesprekken met de pers en coaches. Allemaal om zijn droom te bereiken: bij de topspelers van de Premier League horen.

In bovenstaande The Journey gameplay footage zie je hoe de carričre van Hunter begint. En ondanks de gemiste penalties en open doelkansen, blijft onze Alex een behoorlijk arrogant baasje.

Weet hij uiteindelijk een contract bij een topploeg te scoren? Veel kijkplezier!

Lees meer...

Digital FoundryFIFA 17 - de grafische verbeteringen dankzij Frostbite Engine

We vergelijken de graphics van FIFA 17 met voorgaande games.

Dit jaar maakt ook FIFA 17 gebruik van de Frostbite engine, dezelfde engine waar ook Battlefield 1, Mass Effect Andromeda en heel wat andere Electronic Arts-games gebruik van maken. Dat betekent dat de FIFA-reeks afstapt van de Ignite-engine die FIFA 14, 15 en 16 gebruikten. In dit artikel worden de twee engines met elkaar vergeleken om de veranderingen duidelijk te zien.

FIFA 17 - Alles wat we weten

UPDATE: Web App en Companion App.

Het is inmiddels een nazomerse traditie: een nieuwe FIFA-game. Er zijn voor deze editie een aantal opvallende wijzigingen doorgevoerd. Om te beginnen pronkt Messi niet meer op de cover, maar zijn Hazard, Rodriguez, Reus en Martial de nieuwe ambassadeurs van de voetbalgame. Daarnaast lopen er straks gerenommeerde trainers als Mourinho, Guardiola en Wegner langs de zijlijn. Maar wat kun je nog meer verwachten op het gebied van gameplay en modi? Alles wat je over FIFA 17 moet weten, lees je hier.

Nieuwe FIFA 17 Pro Club features onthuld

Nieuw spelerontwikkelingssysteem, meer personalisatie team.

EA Sports heeft de nieuwe kenmerken van Pro Clubs in FIFA 17 bekendgemaakt. Zo introduceert de ontwikkelaar een nieuw spelerontwikkelingssysteem die gebaseerd is op feedback van de fans.

E3 2016 - Top of flop

De favorieten en teleurstellingen van de redactie.

De E3 2016 is inmiddels alweer achter de rug. De redactie van Eurogamer Benelux blikt terug op deze editie van de gamesbeurs. Wat zijn hun favorieten en teleurstellingen? Hier vind je een overzicht van de toppers. Alle E3 2016 flops lees je op de volgende pagina.

E3 2016 vooruitblik

Welke games mag je van de grote uitgevers verwachten?

Een groot deel van het plezier rond de E3-beurs is de speculatie vooraf. Voor de start van de E3 2016 persconferenties doen er de gekste geruchten de ronde. Dit jaar zijn er echter al uitzonderlijk veel aankondigingen geweest voor de beurs zelfs maar begonnen is. Kleinere ontwikkelaars en uitgevers willen nog even in de spotlight staan voordat de grote spelers de aandacht opeisen.

E3 2016 - Alle livestreams, nieuws en games

Update: Microsoft, Ubisoft en Sony.

Het is weer die tijd van het jaar. De Electronic Entertainment Expo 2016 (E3 2016 voor de kenners) vindt vanaf 14 tot 16 juni in Los Angeles plaats. Op deze pagina geven we een overzicht van alle livestreams, bijbehorend nieuws en de nieuwste games en aankondigingen.

FIFA 17 gebruikt Frostbite engine

De Ignite-engine gaat met vervroegd pensioen.

Uitgever Electronic Arts maakt bekend dat FIFA 17 de Frostbite engine gebruikt. Voorheen gebruikte de studio de Ignite engine voor de games onder het EA Sports-label.