FIFA 15

FIFA 15 review

FIFA 15 review

Voetbalvedette over zijn top.

De klok springt naar de 89e minuut in de wedstrijd Borussia Dortmund - Schalke 04. Tijdens deze beladen Kohlenpott-derby zit de thuishaven van 'die Schwarzgelben' zoals gewoonlijk tot de nok toe vol. Na een forse overtreding staan Subotic en Boateng als twee kemphanen tegenover elkaar. Jij concentreert je echter liever op de vrije trap die je met vedette Reus gaat nemen. Het scorebord toont een gelijkspel, maar je ruikt bloed.

Na een diepe zucht neem je een aanloop en haal je verwoestend hard uit. De bal spat via de onderkant van het aluminium het doel in: 3-2. Met je hand achter het oor ren je zelfgenoegzaam richting de befaamde Süd Tribune, maar word je onderweg bedolven onder een berg euforische teamgenoten. Het stadion schudt op zijn grondvesten.

EA Sports heeft in FIFA 15 de ambiance van het stadion flink aangepakt. In Anfield galmt bij een voorsprong het authentieke You'll Never Walk Alone door het Liverpool-stadion, terwijl je in het Bernabéu stadion een bloedfanatieke Ultra voortdurend door een megafoon hoort schreeuwen. Maar als je thuis kansloos onderuit gaat trakteert het publiek je net zo lief op een striemend fluitconcert. Daar waar de supporters jarenlang als zoutzakken op de bankjes zaten, zijn het in FIFA 15 de sfeermakers.

Lees meer...

Soundtrack van FIFA 15 bekend

Met onder andere The Kooks, AVICII en The Ting Tings.

EA Sports heeft de soundtrack van FIFA 15 bekendgemaakt. Een groot gedeelte daarvan kun je nu alvast beluisteren.

Dit is de top 50 beste spelers FIFA 15 Ultimate Team

Met Messi, Ronaldo en Ibrahimović.

Op de website van EA Sports staat een lijst met de vijftig beste spelers en bijbehorende spelersbeoordelingen in FIFA 15. Dit zijn tevens de vijftig beste spelers (op de Legends na) in FIFA 15 Ultimate Team. In de lijst zijn drie Belgen en twee Nederlanders vertegenwoordigd.

FeatureFIFA 15: Wat we tot dusver weten

Alle vernieuwingen in de gameplay en modi.

Elke nazomer kijken miljoenen voetballiefhebbers uit naar de nieuwste FIFA-game. Tijdens de E3 van 2014 is voor het eerst over FIFA 15 gesproken, dat "feel the game" als credo draagt. Sindsdien is de nodige informatie verstrekt over de voetbalgame. We hebben daarom alvast alle nieuwe aspecten van FIFA 15 voor je op een rijtje gezet. Lees hier een overzicht van wat we tot dusver weten.

Met de release van FIFA 15 in het vooruitzicht treft Electronic Arts maatregelen tegen valsspelers in FIFA Ultimate Team. Zowel individuen als websites die zich hieraan schuldig maken, krijgen een straf die kan oplopen tot een permanente ban.

Eden Hazard samen met Messi op cover FIFA 15

Voor het eerst een Belg op het hoesje van een voetbalgame.

De Belgische spits Eden Hazard staat samen met topschutter Lionel Messi op de cover van FIFA 15 in België, Nederland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. Dat meldt Electronic Arts.

FeatureMeest opvallende gamereleases van de maand september

Met o.a. The Sims 4, Destiny en FIFA 15.

Iedere maand komen er weer nieuwe games bij en daardoor is het soms nog wel eens lastig bij te houden wat je dit keer weer te wachten staat. Daarom lees je op Eurogamer Benelux aan het einde van iedere maand een overzicht van de meest opvallende aankomende titels. Dit is slechts een greep uit het volledige aanbod, dus check ook zeker de volledige lijst van releasedata.

'Gameplay FIFA 15 draait om emotie'

Traditiegetrouw komt EA Sports elk jaar met een nieuwe FIFA. In FIFA 15 staat vooral emotie centraal.

Elke wedstrijd worden de emoties van alle 22 spelers bijgehouden. Spelers applaudiseren bij een goed bedoelde voorzet van een teamgenoot, maar raken zichtbaar geďrriteerd wanneer zij voortdurend niet worden betrokken bij het spel. De emoties zijn alleen visueel van aard en hebben geen invloed op de statistieken van de spelers.

Ook buiten de lijnen speelt emotie een belangrijke rol. Zo is er in tegenstelling tot de voorgaande FIFA-games veel aandacht besteed aan de sfeer in stadions. Het publiek anticipeert beter op het verloop van de wedstrijd en sfeeracties maken in FIFA 15 hun intrede.

Lees meer...

Systeemvereisten bekend voor FIFA 15 op pc

Voetbalgame wordt officieel onthuld op de E3.

Uitgever Electronic Arts maakt de systeemvereisten bekend voor de pc-versie van FIFA 15, nog voor de game officieel is onthuld. De aankondiging vindt plaats tijdens de E3-persconferentie op 9 juni om 21:00 uur.