FIFA 08

FIFA 08

FIFA 08

Koning voetbal

De afgelopen jaren heeft een aardverschuiving plaatsgevonden in de virtuele voetbalwereld. Waar eens FIFA de onovertroffen winnaar was binnen het genre, heeft de Pro Evolution Soccer-reeks van Konami een enorme inhaalslag gemaakt. Kwalitatief waren de PES-games de laatste jaren zelfs een stuk beter dan de vaste kracht van EA Sports. Met FIFA 07 wilde EA het gat echter verkleinen en dat lukte ze nog behoorlijk ook. FIFA 07 was een flinke verbetering ten opzichte van zijn voorgangers, maar haalde net niet het niveau van Pro Evo 6 in datzelfde jaar. Nu is er dan de nieuwste FIFA, die de verrassende naam FIFA 08 heeft gekregn.

Elk jaar draait de PR-machine van Electronic Arts op volle toeren om maar duidelijk te maken dat deze FIFA (toch) écht beter is dan alle voorgaande delen, iets waar je na een jaartje of tien toch wel redelijk moe van wordt. Dit jaar zouden onder andere nóg slimmere verdedigers en een bal die onderhevig is aan temperatuur, luchtdruk, windsnelheid en draaiing van het schot aanwezig zijn. De vraag is natuurlijk of al deze onderdelen zich goed vertalen op het veld. Gelukkig is dat wel het geval.

Vanaf het moment dat je de eerste bal aanraakt merk je dat FIFA 08 met kennis, toewijding en vooral liefde is gemaakt. Wat ook meteen duidelijk is, is dat FIFA 08 een enorme verbetering is ten opzichte van zijn toch al behoorlijke voorganger. Je zult niet simpelweg langs een tegenstander kunnen lopen, de gameplay bestaat met andere woorden niet alleen meer uit aanval na aanval. FIFA 08 vraagt training, inzicht en krijgt daardoor een diepte die in voorgaande delen nog wel eens ver te zoeken was.

Lees meer...