David Cage denkt aan volgende game

Maker Heavy Rain heeft nieuw verhaal klaar.

Nu Heavy Rain al eventjes in de winkelrekken te vinden is laaien over heel de wereld discussies op omtrent het spel. Sommigen vinden het geen game, maar eerder een interactieve film. Anderen - waaronder Peter Molyneux - delen dan weer de mening dat ontwikkelaar Quantic Dreams met Heavy Rain de toekomst van de industrie heeft geschapen. Zelf wisten we het spel best te appreciëren en gaven we het een perfecte score, maar stiekem speculeren we op de redactie van Eurogamer al een tijdje over wat Quantic Dreams en kopstuk David Cage in de toekomst nog allemaal uit hun fluwelen mouw gaan schudden.

Vandaag licht David Cage himself alvast een tipje van de sluier. "Ik heb zonder enige twijfel iets ontdekt door het maken van Heavy Rain, en de consument reageerde goed op mijn ontdekking. Ik wil met andere woorden graag verder gaan met het brengen van ervaringen die draaien rond het vertellen van een volwassen verhaal dat emoties opwekt," aldus Cage. "Ik wil concreet betere, andere verhalen schrijven en ze nog meer interactief maken door de keuzes die de speler maakt grotere gevolgen te laten hebben."

Ook blijkt dat Quantic Dreams plannen heeft om het internet te betrekken binnen hun volgende project. "Er zijn vele interessante kansen die op ons wachten binnen het online universum. Maar wees gerust, ik ga geen spel ontwikkelen zoals World of Warcraft," grapte de man eventjes. David Cage denkt eerder aan een nieuw soort multiplayer. "We zullen bij Quantic Dreams dezelfde verandering aanbrengen binnen een multiplayer ervaring net zoals we dat bij een singleplayer ervaring deden in Heavy Rain."

Cage ging een stapje verder door op de voorbije editie van GameTrailers TV te vertellen dat zijn volgende spelverhaal al grotendeels af is. "Ik heb een helder idee omtrent mijn volgende game. Het verhaal is nog niet helemaal in kannen en kruiken en zit momenteel nog in de synopsis stage, maar ik weet al waar ik ermee naartoe wil. Verwacht echter geen vervolg voor Heavy Rain. Ik wil nieuwe dingen ontdekken en experimenteren, daar leef ik voor!"

Wij wensen Quantic Dreams en David Cage alvast veel geluk tijdens de productie van hun volgende project. We kijken ernaar uit!

Advertentie

Ga naar comments (2)

Over de auteur

Philip Cremers

Philip Cremers

Editor in Chief @ Eurogamer Benelux

Gerelateerde content

Respawn werkt aan drie nieuwe Star Wars-games

Jedi: Fallen order sequel, een shooter en meer!

From Software: "Elden Ring uit te spelen in ongeveer 30 uur"

Maar ook nadien is er nog veel te ontdekken.

Hitman 3: Year 2 aangekondigd

Inclusief een nieuwe modus met roguelike elementen.

Verder op de site...

Reacties (2)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread