Sony haalt Super Mario uit Dreams na klacht van Nintendo

Loodgieter zit zonder werk.

Sony haalt een nagemaakte versie van Super Mario uit Dreams. Dat doet het bedrijf na een klacht van Nintendo.

Via een bericht op Twitter ontdekken we dat Dreams-speler PieceOfCraft niet verder werkt aan zijn nagebootste versie van Super Mario. In een andere tweet ontdekken we dat Sony PieceOfCraft persoonlijk heeft gecontacteerd om te melden dat Nintendo niet wilt dat Mario opduikt in Dreams.

Dat Nintendo het personage uit de game haalt, is geen grote verrassing. Het Japanse bedrijf is namelijk erg gesteld op zijn intellectuele eigendomsrechten. Daarom haalde het bedrijf eerder Infringio Royale uit de ether. Die titel combineert het Battle Royale-genre met Super Mario.

In Dreams creëren spelers hun eigen games. Waarom de meeste dromen hier geen bedrog zijn, lees je in de Dreams review van Carl.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Glenn Nouws

Glenn Nouws

medewerker

Door een spierziekte rolt Glenn door het leven in een elektrische rolstoel en is hij een gedreven Powerchair hockey-speler. Sinds zijn eerste aanraking met de PlayStation 1 is hij ook verslaafd aan alles wat met gaming te maken heeft.

Gerelateerde content

Sony geeft drie gratis PlayStation VR-games weg

Ter ere van de vijfde verjaardag van PlayStation VR.

Deze games komen in oktober naar Xbox Game Pass

Met onder andere Back 4 Blood en Destiny 2: Beyond Light.

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread