Skip to main content

E3 2018 - Alle PS4 games die we verwachten te zien

The Last of Us: Part 2? Death Stranding? Spider-Man?

Elk jaar is Sony een van de hoofdrolspelers op de Electronic Entertainment Expo. Ook de 24e editie van 's werelds grootste gamebeurs zal daar geen uitzondering op zijn. Er zijn weinig ontwikkelaars die voor hun games de PlayStation 4 overslaan en daarnaast heeft de Japanse fabrikant ervan zelf ook nog eens de nodige exclusives in de pijplijn zitten. Welke PS4-games zie je (waarschijnlijk) op de E3 2018 terug? Je leest het allemaal hier.The Last of Us: Part 2

Het slechte nieuws is dat de Uncharted-serie aan zijn einde gekomen is. Het goede nieuws is dat Naughty Dog zich nu volledig op het vervolg van The Last of Us richt. De game is eind 2016 aangekondigd, dus Sony gaat die onuitputtelijke honger naar nieuwe beelden zeker weten stillen.

Kans op aanwezigheid: zo goed als zeker.

Death Stranding

Sony toverde tijdens de E3-beurs in 2016 niemand minder dan Hideo Kojima uit de hoge hoed, die hoogstpersoonlijk zijn nieuwste game kwam aankondigen. Death Stranding staat bol van symboliek die tot nu toe vooral meer vragen dan antwoorden oplevert. Gelukkig heeft Sony aangegeven om dit die jaar dieper op de game in te gaan.

Kans op aanwezigheid: zo goed als zeker.

Spider-Man

Spidey komt aan het einde van de zomer exclusief naar de PlayStation 4 gewebslingerd. Om alvast in de stemming te komen, wordt nog eens alles uit de kast gehaald om van Insomniac Games' Spider-Man een groot succes te maken. Verwacht de nodige gameplaybeelden dus.

Kans op aanwezigheid: zo goed als zeker.

Days Gone

Een open wereld waarin je op je motor rondrijdt, kampen uitbouwt, hordes freakers ontwijkt en het tegen zombie beren opneemt. Ondertussen kun je ook nog je droom motor vormgeven. Wat wilt een mens nog meer? Nou, na jaren het publiek opwarmen en lekker maken zou een releasedatum fijn zijn.

Kans op aanwezigheid: zo goed als zeker.

Final Fantasy 7 Remake

Jarenlang hebben fans op hun blote knieën gesmeekt om een remake van Final Fantasy 7. Tijdens de E3 2015 werd die droom dan eindelijk werkelijkheid. Sindsdien neemt Square Enix echter de tijd met de ontwikkeling. Heel erg de tijd. Maar treur niet: Final Fantasy 15 is er uiteindelijk ook gekomen.

Kans op aanwezigheid: twijfelachtig.

Ghost of Tsushima

Ghost of Tsushima was een aangename verrassing tijdens de Paris Games Week 2017. Wie wil nou niet in feodaal Japan als een samoeurai zijn land tegen een Chinese krijgsheer verdedigen? Veel meer weten we nog niet over de game, maar ontwikkelaar Sucker Punch gaat ons soiweso meer laten zien.

Kans op aanwezigheid: zo goed als zeker.

Shenmue 3

Na veertien 14 jaar afwezigheid keerde Shenmue op een spectaculaire wijze terug tijdens de E3 -persconferentie van Sony in 2015. Dat fans om een nieuw deel stonden te springen werd al snel duidelijk toen Shenmue 3 twee records op Kickstarter vestigde. De game haalde het snelst een miljoen dollar op en eindigde op ruim 6 miljoen dollar. De release staat voor de tweede helft van 2018 gepland, dus die marketingcampagne mag wel eens vaart gaan maken.

Kans op aanwezigheid: zo goed als zeker.

Shadows Die Twice

From Software werkt al een tijdje aan Shadows Die Twice, maar meer dan een korte teaser is er niet. Uiteraard weerhoudt dat het internet er niet van om er alvast lustig op los te speculeren. Is het Bloodborne 2? Tenchu? Iets anders? Ondanks een duidelijke horror vibe kan het eerlijk gezegd alle kanten op. Vorig jaar heeft From Software echter wel beloofd dat we meer van de game te zien krijgen, dus waarom niet op de E3?

Kans op aanwezigheid: zo goed als zeker.

PlayStation 5

In de wandelgangen gaan de wildste verhalen rond over de ontwikkeling van de PlayStation 5. Sterker nog, de 'PS5 development kits' zijn begin dit jaar al naar diverse ontwikkelaars opgestuurd. Mocht de eventuele onthulling van deze console enigszins waar zijn, dan kaapt Sony in ieder geval alle aandacht van de concurrentie weg. Waarschijnlijk is het echter niet, want Sony heeft laten weten geen nieuwe hardware te tonen.

Kans op aanwezigheid: korreltje zout.

FIFA 19 (en EA's andere sportgames)

Tijdens de EA Play passeert traditioneel het volledige repertoire van EA Games. Zo krijg je vlak voor het WK voetbal in Rusland ongetwijfeld meer te zien over FIFA 19. Ook de andere sportgames van de ontwikkelaar passeren de revue: NBA Live 19, NHL 19, Madden NFL 19 en EA Sports UFC 4.

Kans op aanwezigheid: zo goed als zeker.

Call of Duty: Black Ops 4

Je kunt er de klok op gelijkzetten: de nieuwste Call of Duty-game tijdens de E3. Sony heeft enkele jaren de tijdelijk exclusieve DLC bij Microsoft weggekaapt, dus dikke kans dat je op de PlayStation 4 nu een maand eerder met de downloadbare uitbreidingen aan de slag kunt. Call of Duty: Black Ops 4 is in ieder geval aanwezig tijdens de E3 2018.

Kans op aanwezigheid: zo goed als zeker.

Cyberpunk 2077

Over CD Projekt RED is het bekend dat die aan een nieuwe RPG werkt, maar voorlopig moeten we het al bijna vijf jaar met een teaser trailer van Cyberpunk 2077 doen. Saillante verhalen over vertrekkende werknemers bij de The Witcher-ontwikkelaar beloven daarnaast weinig goeds over de ontwikkeling van de game.

Kans op aanwezigheid: korreltje zout.

Shadow of the Tomb Raider

Daar waar de vorige twee Tomb Raider-games nog tijdelijk exclusief voor de Xbox 360 en Xbox One waren, komt Miss Croft in het slotstuk van deze trilogie nu direct naar alle platforms. De game is recentelijk aangekondigd en komt in september uit, dus reken maar op de eerste gameplaybeelden.

Kans op aanwezigheid: zo goed als zeker.

Anthem

Na het teleurstellende Mass Effect: Andromeda heeft Bioware wat te bewijzen. De vraag is alleen of dat ook daadwerkelijk gaat lukken. Electronic Arts-topman Patrick Soderlund heeft aangegeven dat het bedrijf niet dezelfde fout gaat maken als bij Star Wars Battlefront 2. Het blijft daarentegen wel stevig inzetten op microtransacties en trekt zich daarbij niets van regelgeving, onderzoeken en kritiek aan. In hoeverre dat Anthem beïnvloedt valt nog te bezien, maar gezonde scepsis is op zijn plaats.

Kans op aanwezigheid: zo goed als zeker.

Battlefield 5

Als we de geruchten mogen geloven, dan keert ook de Battlefield-serie terug naar de Tweede Wereldoorlog. De game biedt naast de gekende multiplayer ook een singleplayer campaign aan en krijgt vermoedelijk een Battle Royale-modus. Met de aankomende release in het vooruitzicht krijgen we tijdens de E3 ongetwijfeld Battlefield te zien.

Kans op aanwezigheid: zo goed als zeker.

Splinter Cell

Dankzij een korte cameo van Sam Fisher in Ghost Recon: Wildlands verwacht iedereen een aankondiging van een nieuwe Splinter Cell-game. Op zich niet gek, aangezien Blacklist alweer vijf jaar oud is. Laat de game zich zien of blijft hij in de schaduwen verstopt? Zolang Michael Ironside maar terugkeert, zijn wij tevreden.

Kans op aanwezigheid: korreltje zout.

The Division 2

Het vervolg is reeds aangekondigd en Ubisoft heeft al bevestigd dat de game op de E3-beurs getoond wordt. The Division 2 wordt opnieuw ontwikkeld door Ubisoft-studio Massive Entertainment en draait op een geüpdatete versie van de Snowdrop-engine. Verder verwachten we vooral meer van hetzelfde.

Kans op aanwezigheid: zo goed als zeker.

Kingdom Hearts 3

Kingdom Hearts 3 is in een ver verleden aangekondigd, maar heeft nog steeds geen releasedatum. Wel hebben we onlangs een aantal nieuwe minigames gezien. Die hebben veel weg van de Game & Watch-titels van Nintendo, maar dan met het uiterlijk van een Disney-animatie. Square Enix houdt een eigen persconferentie waar we hopelijk meer van de game te zien krijgen.

Kans op aanwezigheid: zo goed als zeker.

Darksiders 3

Het heeft er lang somber uitgezien voor Darksiders 3. Door het faillissement van uitgever THQ kon ontwikkelaar Vigil Games ook de deuren sluiten. Nordic Games greep echter zijn kans en kocht de rechten op. Ondertussen gaan de voormalige werknemers van Vigil Games verder onder de naam Gunfire Games en wordt er hard aan het derde deel gewerkt. De serie is dus in goede handen, maar we gaan er op de E3 niets van zien. THQ Nordic blijft namelijk thuis om het WK voetbal te kijken.

Kans op aanwezigheid: korreltje zout.

Biomutant

De aankondiging van Biomutant deed menige wenkbrauw fronsen. De titel loopt nou niet bepaald over van originaliteit en de omschrijving roept meer vragen dan antwoorden op. Schijn bedriegt, want volgens Sander is Biomutant een genetische smeltkroes met de blauwdruk voor een unieke ervaring. De uitgever is echter THQ Nordic, dus we gaan de game niet zien op de E3.

Kans op aanwezigheid: korreltje zout.

The Crew 2

The Crew 2 heeft niets aan ambitie verloren. Je hebt wederom de gehele Verenigde Staten als speeltuin, die je ditmaal met nog veel meer voertuigen kunt verkennen. Volgens de geruchten ligt er minder nadruk op het verhaal, zodat je meer vrijheid hebt om je eigen ding te doen. The Crew 2 komt deze zomer uit, dus Ubisoft kan de game alvast extra in het zonnetje zetten.

Kans op aanwezigheid: zo goed als zeker.

Beyond Good & Evil 2

Na jarenlange smeekbeden van fans krijgt Beyond Good & Evil een vervolg. Nou, eigenlijk een prequel. Met een open wereld, co-op en een gedeeld universum. Eerlijk gezegd weten we niet precies wat beide games nog met elkaar te maken hebben, maar de onthulling smaakte alvast naar meer.

Kans op aanwezigheid: zo goed als zeker.

Metro Exodus

Na twee delen verlaat Metro de... euh, metro. Jaja, ook de Russische nucleaire winter gaat de openwereldkant op. Niet helemaal, maar Artyom en zijn vrienden pakken de trein en laten het ondergrondse voor wat het is. Na een visueel indrukwekkende onthulling tijdens de Microsoft-persconferentie van vorig jaar zijn we benieuwd wat de Oostblokkers nu voor ons in petto hebben.

Kans op aanwezigheid: zo goed als zeker.

Dreams

De aankondiging van Dreams lijkt wel een vervlogen droom. Zo lang wachten creatievelingen inmiddels op de nieuwste game van ontwikkelaar Media Molecule. Dreams moet dit jaar uitkomen. Het blijft echter onduidelijk wanneer dat precies is, maar we hopen daar op de E3 meer over te weten te komen.

Kans op aanwezigheid: zo goed als zeker.

Concrete Genie

Een artistieke game over kind zijn, pesten en jezelf met kunst uitdrukken. Ontwikkelaar PixelOpus gebruikt een originele invalshoek om een game te maken die nu al van creativiteit lijkt over te lopen. Wij zijn alvast benieuwd naar het eindresultaat.

Kans op aanwezigheid: zo goed als zeker.

MediEvil

Tot veel blijdschap van de fans liet Sony weten dat Sir Daniel Fortesque opnieuw uit de dood opstaat. MediEvil krijgt na al die jaren een remaster en als we de geruchten mogen geloven, ondergaat het vervolg dezelfde behandeling. Als we beide games terugkrijgen en het wordt net zo grondig aangepakt als de Crash Bandicoot N.Sane Trilogy, dan hoor je ons niet klagen. Nu de eerste beelden nog.

Kans op aanwezigheid: zo goed als zeker.

Read this next