Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Black Mesa komt volgende week officieel uit

Na vijftien jaar ontwikkeling.

In een blogpost laat Adam Engels van ontwikkelaar Crowbar Collective weten dat Half-Life remake Black Mesa volgende week officieel uitkomt. Op 5 maart lanceert update 1.0. Die voegt de afgewerkte versie van Xen toe aan de game en verbetert volgens de ontwikkelaar ook de AI van je tegenstanders.

Black Mesa begon als een mod voor Half-Life 2. Sinds 2015 zijn een aantal delen van de game speelbaar in Early Access. Vorig jaar voegde Crowbar Collective de Xen-levels toe als laatste grote uitbreiding voor de game. Die levels zijn in Black Mesa overigens een stuk uitgebreider dan in de oorspronkelijke Half-life.

Bekijk op YouTube

Hoofdontwikkelaar Adam Engels benadrukt dat update 1.0 niet het eindpunt is. Ook nadien krijgt de game nog de nodige bug fixes. Wel tempert Engels de verwachtingen. Volgens hem is Black Mesa 'een game met sterke en minder sterke punten, maar zal het nooit perfect zijn'.

Maart belooft een belangrijke maand te worden voor de Half-Life reeks. Eind volgende maand staat immers ook de Half-Life: Alyx release gepland.

Read this next