Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Ook Half-Life: Blue Shift krijgt een Source-versie

Barney's avonturen in een nieuw jasje.

Black Mesa: Insecurity is de naam van een ambitieuze mod die de Half-Life uitbreiding Blue Shift een grafische upgrade wilt geven. Het eenmansproject is echter nog lang niet af.

De originele game, Half-Life: Blue Shift, was de tweede uitbreiding die voor het baanbrekende Half-Life verscheen. De game kwam uit in 2001 en werd door Gearbox ontwikkeld. In het spel verken je nog steeds de gigantische Black Mesa vestiging die is overgenomen door allerlei soorten aliens en overheidstroepen die de hele boel in de kiem willen smoren. Je stapt echter niet in de schoenen van Half-Life protagonist Gordon Freeman, maar speelt als veiligheidsagent Barney Calhoun.

De Blue Shift-remake wordt door slechts één modder ontwikkeld als uitbreiding voor Black Mesa, een game die de originele Half-Life met de Source engine weer opbouwde. De man geeft aan dat het nog wel een tijdje kan duren eer een speelbare versie van het spel af is, maar geeft nieuwsgierigen ondertussen wel al wat screenshots en filmpjes van Insecurity.

Alle info rond Black Mesa: Insecurity kan je terugvinden op de pagina van de mod op ModDB.


Insecurity Faceposer Test - Mod DB
Over de auteur
Niels Jani avatar

Niels Jani

Tekstspuier

Niels heeft een ongezonde obsessie voor alles wat met gamen te maken heeft. Zijn therapeut raadde hem dan ook aan om voor Eurogamer te beginnen schrijven.

Reacties