Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Eerste tien Greenlight games krijgen groen licht

Project Zomboid, Black Mesa en meer op weg naar Steam.

Ondanks een rommelige start begint Steam Greenlight nu zijn vruchten af te werpen. De community heeft gestemd en Valve heeft geluisterd. De eerste tien games die op Steam gaan verschijnen zijn nu door Valve bekend gemaakt.

Onder de tien games vinden we de Black Mesa mod die al acht jaar in ontwikkeling is. De mod zal gratis op Steam verschijnen. Ook Project Zomboid, de zombie MMO met de nadruk op survival, hoort bij de gelukkige tien. De andere games zijn gevarieerd: Heroes and Generals, Routine, Cry of Fear, Kenshi, Towns, No More Room in Hell, Dream en McPixel.

Enkele van de games, met name mods als Black Mesa en Cry of Fear, verschijnen gratis op Steam. Sommige games zijn al langere tijd te koop, zoals Project Zomboid en Towns. Deze kopers hebben geluk, want de ontwikkelaar belooft ze de Steam versie gratis.

De games komen verspreid over de komende maanden uit, aangezien iedere game in een andere staat van ontwikkeling is. Zo is McPixel al af, maar zit Project Zomboid nog in de beta-fase.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen. .

Over de auteur
Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Reacties