Google test streamen Assassin's Creed Odyssey in Chrome

Geen dure videokaart meer nodig.

Google maakt bekend dat een select groepje Amerikaanse gamers vanaf aanstaande vrijdag Assassin's Creed Odyssey vanuit de Chrome-browser kunnen spelen. De game wordt gestreamd vanaf de Google-servers en het betreft een eerste test voor het nieuw onthulde Project Stream.

Volgens Google is het een hele uitdaging om games te streamen zonder input lag en zonder dat de graphics eronder lijden. Het bedrijf post een filmpje waarin is te zien dat Assassin's Creed Odyssey al streamend op 60 frames per seconde draait, met een 1080p-resolutie. Er is daarvoor een internetsnelheid van minimaal 25 megabits per seconde nodig.

Er gaan al langer geruchten dat Google een voet tussen de deur wil krijgen op gaming-gebied. Zo is er in het verleden sprake geweest van een Google-console en lanceerde de zoekgigant YouTube Gaming als Twitch-concurrent. Wie aan de test meedoet, mag de game overigens verder gratis spelen.

In theorie biedt het streamen van games uitkomst in de gevallen dat je pc niet krachtig genoeg is om de game in kwestie zelf te draaien. Dat geldt overigens ook voor consoles. In Japan is Assassin's Creed Odyssey op de Nintendo Switch te spelen, ook via streaming.

Lees ook onze Assassin's Creed Odyssey review.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Randolf Bouwma

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread