Skip to main content

Ubisoft werkt aan de toegankelijkheid van games

Geen Ubi-softies op vlak van toegankelijkheid.

Naar aanleiding van Global Accessibility Awareness Day 2020 vertelt Ubisoft-topman David Tisserand in een interview meer over hoe het bedrijf zijn games in de toekomst toegankelijker wil maken voor het grote publiek, en dan vooral voor mensen met een fysieke handicap.

Volgens Tisserand focust Ubisoft al sinds 2017 sterk op toegankelijkheid. Toen richtte het bedrijf immers voor het eerst een toegankelijkheidsteam op.Zo ontdekte dat team na de release van Assassin's Creed Origins dat de ondertitels in die game niet konden vergroot worden.

Aangezien die toevoeging na de release erg lastig bleek te zijn, denkt het bedrijf sindsdien vanaf de prilleontwikkelingsfase van games na over toegankelijkheidsopties. Daardoor bevat Assassin's Creed Odyssey bijvoorbeeld wel aanpasbare ondertitels en knoppencombinaties.

Bekijk op YouTube

Daarnaast verstuurt Ubisoft sinds 2018 review-exemplaren naar bepaalde personen met een fysieke handicap. Via hun feedback krijgt het team een goed beeld van hoe toegankelijk de games van het bedrijf zijn. Bovendien bieden de PlayStation 5 en Xbox Series X volgens Ubisoft meer mogelijkheden, waardoor het bedrijf nu ook werkt aan meer opties voor slechtziende spelers. Volgens Tisserand stellen zich daar momenteel echter nog heel wat uitdagingen.

Wil je een van de eerder genoemde titels uitproberen? Lees dan zeker onze Assassin's Creed Origins review en Assassin's Creed Odyssey review. Ben je meer benieuwd naar het recent aangekondigde Assassin's Creed Valhalla, dan vind je die informatie eveneens op onze website.

Read this next