Sony ontgrendelt zevende processor core PS4

Meer vermogen voor ontwikkeling van games.  

Ontwikkelaars van PlayStation 4-games krijgen de beschikking over een extra processor. Dat meldt een gebruiker op het Beyond3D forum.

De PlayStation 4 heeft in totaal acht CPU-kernen. Twee van deze kernen worden standaard gebruikt om alle systeemsoftware van de PlayStation 4 te laten draaien. De overige zes zijn bedoeld om games mee te spelen.

Afgelopen vrijdag zijn er echter patch notes voor een audioprogramma uitgebracht waarin staat dat Sony een zevende CPU-kern beschikbaar heeft gesteld voor ontwikkelaars. Eurogamer.net heeft dit inmiddels bevestigd.

Het ontgrendelen van een zevende processor houdt in dat studio's meer CPU-vermogen tot hun beschikking hebben voor het ontwikkelen van games. Dit betekent echter niet dat al uitgebrachte games van dit nieuwe vermogen gebruik kunnen maken.

Het is ook niet bekend hoeveel extra vermogen de nieuwe processor ontwikkelaars biedt. Sony heeft tot nu toe nog niet op de ontdekking gereageerd.

Nog een minuutje tijd? Deze artikels vind je vast ook interessant:

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Mathijs Proos

Mathijs Proos

Redacteur

Mathijs heeft een voorliefde voor eigenzinnige spelwerelden en eindeloos lange dialogue trees. Is ook een ongegeneerde bordspellenfanaat.

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread