Back to Dinosaur Island VR game beschikbaar op Steam

En helemaal gratis.

De virtual reality game Back to Dinosaur Island is vanaf vandaag beschikbaar via Steam. De Oculus Rift tech demo van ontwikkelaar Crytek is gratis te downloaden.

Je begint de game als een baby-dinosaurus in een nest. Je kunt vervolgens je directe omgeving onderzoeken. Hier zijn onder andere dinosauruseieren, libellen en een volwassen dinosaurus te vinden.

Je hebt een Oculus Rift DK 2 nodig om Back to Dinosaur Island te kunnen spelen. De systeemeisen voor de game zijn als volgt:

  • OS: Windows 7, 8 or 10 (64bit)
  • Processor: Intel Core i7-2600K CPU @3.40GHz
  • Memory: 16 GB RAM
  • Graphics: NVIDIA GTX 980 of AMD Radeon R9 290
  • DirectX: versie 11
  • Harde schijf: 2 GB vrije ruimte

Volgens Crytek zijn deze hoge systeemeisen te wijten aan het feit dat virtual reality games een hoge framerate nodig hebben. Zo is een constante framerate van 75 fps vereist om voor een comfortabele ervaring te zorgen. "Op minder goede hardware werkt de game ook wel, maar de ervaring is in dat geval niet zo intens" aldus Crytek.

Nog even tijd? Lees dan ook:

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Kurt Brunenberg

Kurt Brunenberg

Redacteur

Kurt is al vanaf de vroege jaren 90 bezig met gamen. Alles is begonnen met Super Mario Bros op de NES. Speelt sindsdien nog altijd graag platformers maar is ook vaak bezig met racegames, voetbalgames en tycoons.

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread