Black Ops 3 kopen op PS3 of X360? Dit moet je weten

Wat kan je wel en wat kan je niet op oudere consoles?

Van plan Call of Duty: Black Ops 3 voor PlayStation 3 of Xbox 360 te kopen? Dan zijn er een aantal dingen die je echt moet weten.

Zoals Activision al eerder aankondigde, hebben de PS3- en X360-versies van Black Ops 3 geen campaign modus. Ze bevatten dus enkel de multiplayermodus en Zombies. De uitleg van uitgever Activision en ontwikkelaar Treyarch is simpel: de verhaalmissies van Black Ops 3 focussen op coöperatieve gameplay en dat kunnen de consoles van de vorige generatie niet aan.

Als goedmakertje zit er wel een code bij de PS3 en X360-versies waarmee je gratis de originele Call of Duty: Black Ops kan downloaden.

Maar de nieuwe FAQ op Activision's website duidt erop dat gamers met oudere consoles nog meer toegevingen moeten doen dan eerst gedacht.

  • Zo heeft de multiplayermodus op PS3 en Xbox 360 een variabele framerate die zweeft tussen 30 en 60 frames per seconde. Zombies wordt beperkt tot maximaal 30 frames per seconde. Dit nieuws stelt ongetwijfeld een hoop Call of Duty-fans teleur. Call of Duty staat gekend om zijn vloeiende gameplay aan een vaste 60 frames per seconde. Al had Call of Duty: Advanced Warfare vorig jaar ook al moeite om dat doel te behalen op de vorige generatie consoles.

  • Daarnaast zijn ook de nieuwe Weapon Paint Show en de nieuwe eSports-tools zoals CODCasting en Theatre Mode exclusief voor de pc, PlayStation 4 en Xbox One.

  • Het ziet er ook naar uit dat een hoop afzonderlijke DLC-paketten niet uitgebracht zullen worden op PS3 en Xbox 360. Bijgevolg kan je ook geen Season Pass kopen voor die consoles. Activision zou hier op een later moment meer duidelijkheid in scheppen.

Sommige nieuwe features zijn wel beschikbaar op oudere consoles. Zo kan je aan de slag met de nieuwe Specialist-klasse en kan je ook de nieuwe Zombie-modus Shadows of Evil spelen.

Op PS3 heb je 16 GB vrije ruimte nodig op je harde schijf om Black Ops 3 te downloaden. Dat is 8 GB om het bestand te downloaden en vervolgens 8 GB voor de installatie. Wanneer de game geïnstalleerd is, neemt de game zo'n 8 GB in beslag. Op Xbox 360 heb je genoeg aan 8 GB vrije ruimte.

Om de originele Black Ops te downloaden heb je op de PlayStation 3 40 GB nodig. Die wordt opnieuw in 20 GB voor de download en 20 GB voor de installatie verdeeld. Gek genoeg hebben Xbox 360-eigenaars in totaal maar 7 GB vrije ruimte nodig om de eerste Black Ops te downloaden.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Redactie

Redactie

medewerker

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread