Skip to main content

Activision: 'we werken aan een Call of Duty-filmreeks'

Films en series in aantocht.

Activision Blizzard Studios meldt dat er plannen voor een Call of Duty-filmreeks in de stijl van het Marvel Cinematic Universe zijn. De eerste film komt mogelijk in 2018 uit.

Het bedrijf wil Call of Duty-films en series maken die bestaan uit 'individuele universa die samenkomen en een logische tijdlijn met consistente thema's een Easter eggs.'

Activision Blizzard Studios is een in-house filmstudio. Voorman Nick Van Dyke werkte voorheen als uitvoerend producent bij Disney en was betrokken bij Star Wars en Marvel producties.

Bekijk op YouTube

Co-leider Stacey Sher heeft als filmproducent met o.a. Quentin Tarantino gewerkt. Sher en Van Dyke hebben voor Call of Duty plannen op het oog voor bioscoopfilms en een televisieserie over historische conflicten.

Naast Call of Duty kijkt de filmdivisie ook naar andere games in de bibliotheken van Activision en Blizzard. De huidige reeksen hebben prioriteit, maar oudere games als Pitfall worden niet uitgesloten van de mogelijkheden.

Activision Blizzard Studios maakte eerder al Skylanders Academy, een Netflix-serie gebaseerd op de Skylanders-reeks. Verdere concrete releases zijn nog niet door de studio aangekondigd.

Bekijk op YouTube

In 2016 kwam Warcraft: The Beginning uit, een bioscoopfilm gebaseerd op World of Warcraft. Warcraft is geproduceerd Legendary Pictures. Blizzard verkocht de rechten aan Legendary Pictures voor de overname door Activision.

In onze Warcraft: The Beginning review is te lezen of Legendary Pictures Blizzards populaire MMORPG eer heeft aangedaan.

Read this next