StarCraft 2 spelers en coach levenslang verbannen

Koreaanse eSportsvereniging achterhaalt matchfixing.

De Koreaanse eSportvereniging KeSPA verbant enkele StarCraft 2-spelers en personeel na de bekendwording van matchfixing. Enkelen zijn voorgoed verbannen op professioneel niveau.

KeSPA achterhaalde dat tussen januari en juni van dit jaar enkele professionele spelers opzettelijk hun wedstrijden verloren. Andere valsspelers hadden op een vooraf bepaalde uitslag geld ingezet. Speler YoDa en PRIME hoofdtrainer Gerrard zijn nooit meer welkom bij de eSportvereniging.

"De vereniging en de industrie hebben sinds 2010 gevochten tegen illegale weddenschappen die de fundamenten van de sport aantasten", meldt KeSPA. "Het is eeuwig zonde dat zo'n incident wederom heeft plaatsgevonden. Wij verontschuldigen ons tegenover alle fans die van onze sport houden en ons ondersteunen." De vereniging belooft hard tegenover bedriegers te blijven optreden."

StarCraft 2 is een strategiegame met vele professionele eSportdeelnemers en toernooien. Uitbreiding StarCraft 2: Legacy of the Void heeft zijn releasedatum op 10 november en komt uit op de pc en Mac.

Nog wat tijd over? Geef deze artikels een kans:

Advertentie

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread