Het netwerk Machinima Inc. betaalde verschillende YouTubers om 'valse en misleidende' promotie te maken voor de Xbox One. Dit staat in een rapport van het Amerikaanse Federal Trade Commission (FTC).

Machinima Inc. stopte onder meer SkyVsGaming en Syndicate geld toe om 'Microsofts producten in een positief daglicht' te vermelden. Andere YouTubers mochten 'niets negatiefs vertellen over Microsoft, Xbox One of launchtitels.' Deze deal moest 'te allen tijde geheim blijven'.

Zulke overeenkomsten gaan in tegen YouTube's reglementen. Google staat enkel promotie toe als een YouTuber in de video of beschrijving duidelijk maakt dat het om promotiewerk gaat. Machinima Inc. hield zich hier niet aan. De FTC besloot dat de reviews niet onafhankelijk tot stand kwamen, noch onpartijdig waren. Volgens de organisatie moeten reviewers potentiŽle kopers inlichten dat hun video's reclame zijn. Gebeurt dit niet, dan is dit misleidend.

Er zijn geen aanwijzingen in het FTC rapport dat de betalingen zijn gedaan met medeweten van Microsoft.

x1

Nog even tijd? Lees dan ook:

ADVERTENTIE

Over de auteur

Dirk Schuit

Dirk Schuit

Zieltjesverliezer

Dirk is een Einzelgšnger met een voorliefde voor co-op.

Meer artikels van Dirk Schuit

Reacties (0)

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread

Gerelateerde content