FIFA 16 bevat twaalf nationale vrouwenvoetbalteams. Dat meldt ontwikkelaar EA Sports. Vrouwelijke voetballers zijn een primeur voor de FIFA-reeks.

De nationale teams waaruit je kunt kiezen zijn AustraliŽ, BraziliŽ, Canada, China, Duitsland, Engeland, Frankrijk, ItaliŽ, Mexico, Spanje, de Verenigde Staten en Zweden. Ze zijn in de Match Day-modus, een offline toernooi en online vriendschappelijke matches beschikbaar.

"We praten er al een paar jaar over," zegt uitvoerend producent van EA Sports David Rutter aan IGN, "en er zijn al petities geweest om vrouwen in de game te krijgen. Maar de technologie die nu voorhanden is, is van het goede niveau om recht te doen aan de authenticiteit van het vrouwenvoetbal."

Volgens Rutter hebben de ontwikkelaars wereldwijd de gezichten en hoofden van vrouwelijke voetballers vastgelegd. Ook het staan, sprinten en passen is aan vrouwelijke bewegingen aangepast. "De animaties zijn nu eerder vrouwelijk dan mannelijk," legt Rutter uit. "Zelfs de paardenstaarten zijn geloofwaardig."

FIFA 16 bevat nog steeds de mannelijke nationale teams. Daarnaast kunnen de mannen- en vrouwenteams niet tegen elkaar spelen.

Update: tijdens E3 werd een nieuwe FIFA 16 trailer getoond. De FIFA 16 releasedatum was al eerder bekend.

ADVERTENTIE

Over de auteur

Nathan Van Coillie

Nathan Van Coillie

Biersommelier

Vanaf zijn bureau spuit Nathan meningen over games, literatuur, films en muziek, plant hij afrekeningen tegen taalbarbaren en geeft hij commentaar op snookerwedstrijden... aan zichzelf.

Meer artikels van Nathan Van Coillie

Reacties (2)

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread

Gerelateerde content