Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

FIFA Ultimate Team spelers ontdekken chemistry glitch

En roepen op tot FIFA Points boycot.

Gebruikers van de FIFA subReddit hebben een FIFA 16 Ultimate Team chemistry glitch ontdekt.

Spelers ontdekten dat FUT aan handicapping doet. Dit wil zeggen dat een team dat uit spelers met een hoge ratings bestaat artificieel verzwakt wordt en een team met een lage rating een buff krijgt.

Dit heeft met chemistry te maken. In FUT kun je spelerskaarten verbeteren door ze op een gunstige positie te zetten of met andere kaarten te combineren. Dankzij hoge chemie gaan de stats van de spelers omhoog. In theorie geeft dit je een voordeel tijdens het spelen.

FUT spelers vermoeden nu dat de duurste kaarten de chemistry-bonus echter niet correct toepassen. Hierdoor kunnen spelers met een hoge rating trager aanvoelen dan goedkopere kaarten die dankzij chemistry worden geboost.

De chemistry werkt echter wel correct op de normale versie van de spelerskaarten, maar niet op de verbeterde versies. Hierdoor worden de duurdere kaarten in de praktijk dus slechter.

Reddit gebruiker RighteousOnix laat in onderstaande video de glitch zien. Hij gebruikt een normale kaart met een dribbling stat onder 86, waardoor hij een bepaalde skill move niet kan doen. Wanneer hij met chemistry deze stat verhoogt, is de skill move wel beschikbaar.

Wanneer hij echter een verbeterde kaart met een dribbling stat onder 86 met chemistry verhoogt, is de skill move niet beschikbaar. De chemistry heeft dus niet het beloofde effect.

EA heeft nog niet op deze situatie gereageerd. Ondertussen roept de FIFA community op via Reddit en de FIFA Forums van EA Sports op om de aankoop van FIFA Points te boycotten.

Over de auteur

Bruce Vandeweyer avatar

Bruce Vandeweyer

Moraalfilosoof

Begon in de kleuterschool met gamen en is sindsdien nooit gestopt. Ontwikkelde de afgelopen jaren een bijna ongezonde Dark Souls obsessie, waarvan hij vandaag probeert af te kicken door zich toe te leggen op adventure en indie games.

Reacties

More Nieuws

Meest recente artikelen