Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

'DRM omzeilen is over twee jaar verleden tijd'

De zwarte vlag wordt gestreken.

Het is over twee jaar niet meer mogelijk om games op illegale wijze gratis te spelen. Dat meldt een lid van de Chinese piraterijgroep 3DM.

De groep was tot voor kort in staat om de meeste veiligheidsmaatregelen in pc-games te omzeilen en de titels als gratis download aan te bieden. 3DM geeft nu aan dat antipiraterijsoftware het de groep bijna onmogelijk maakt om games te kraken.

Zo is 3DM er dankzij DRM-programma Denuvo nog niet in geslaagd om games als FIFA 16 en Just Cause 3 op torrentsites te zetten. De groep deed er ook meerdere weken over om het programma uit games als Lords of the Fallen en Dragon Age: Inquisition te halen.

Denuvo-medewerker Thomas Goebls geeft in een statement aan eurogamer.net aan dat dit 'een goed teken' is. "Dankzij het succes van onze software overwegen steeds meer ontwikkelaars om exclusieve consolegames ook op de pc uit te brengen", aldus Goebls.

Eerder deze week raakte bekend dat de veiligheidsmaatregelen op consoles ook niet waterdicht zijn. Zo is een hackersgroep erin geslaagd om de PlayStation 4 te hacken.


Nog een minuutje tijd? Deze artikels vind je vast ook interessant:

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article
Follow a topic and we'll email you when we write an article about it.

FIFA 16

PS4, Xbox One, PS3, Xbox 360, PC

Just Cause 3

PS4, Xbox One, PC

Related topics
Over de auteur
Mathijs Proos avatar

Mathijs Proos

Redacteur

Mathijs heeft een voorliefde voor eigenzinnige spelwerelden en eindeloos lange dialogue trees. Is ook een ongegeneerde bordspellenfanaat.

Reacties