Tetsuya Nomura niet langer regisseur Final Fantasy 15

Crisis Core-producent Hajime Tabata neemt de fakkel over.

Tetsuya Nomura is niet langer de regisseur van Final Fantasy XV. Die taak is nu aan Hajime Tabata, die eerder al Final Fantasy VII: Crisis Core en Final Fantasy Type-0 regisseerde. Dat kondigt Square Enix aan op de start van de Tokyo Game Show in Japan.

"Na de structuur van het ontwikkelingsteam te analyseren hebben we besloten Hajime Tabata aan te stellen als nieuwe regisseur van Final Fantasy XV", laat Square-Enix' CEO Yosuke Matsuda weten in een statement. "Momenteel werkt Tabata samen met zijn team hard aan het afwerken van Final Fantasy XV om te garanderen dat de game de beste wordt in de reeks tot nu toe."

1

Tegelijkertijd brengt Square Enix ook een nieuwe trailer uit van Final Fantasy XV, waarin duidelijk is dat actie centraler staat dan in voorgaande games in de bekende RPG-reeks. Mogelijk is dit de reden voor het aanstellen van Hajime Tabata, die met Crisis Core en Type-0 al de nodige ervaring opdeed in het regisseren van actie-games.

Je kan zelf aan de slag met een demo van Final Fantasy XV op 20 maart 2015, Episode Duscae' genoemd. Op die dag staat tevens lancering van de HD-remake van Tabata's Final Fantasy Type-0 op de PlayStation 4 en Xbox One gepland.

Tetsuya Nomura is minstens sinds 2006 verantwoordelijk geweest voor Final Fantasy XV, een game die oorspronkelijk als PlayStation 3-exclusieve titel werd aangekondigd als Final Fantasy Versus XIII. Tevens werkt de producent momenteel aan Kingdom Hearts III.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Jasper Segers

Jasper Segers

Heel Belangrijk

Jasper nadert een decennium-lange carrière bij Eurogamer en leidt tegenwoordig dit zooitje ongeregeld. Staat zowel bekend om zijn gebrek aan geduld met games als om zijn liefde voor The Witness en Europa Universalis. Ook heeft hij veel sterke meningen over films.

Gerelateerde content

Verder op de site...

The Last of Us 2 walkthrough en gids met collectables en item locaties

Onze gids die je volledig door The Last of Us 2 loodst.

Sims 4 cheats voor PS4, pc, Mac en Xbox One

Oneindig geld, onsterfelijkheid, carrières verbeteren, teleportatie en veel meer!

Red Dead Redemption 2 cheats voor PS4, pc en Xbox One

Welke codes zijn er in Red Dead Redemption 2 en wat is hun effect?

Minecraft cheats en commands

Achievements unlocken, XP krijgen, teleporteren en nog veel meer.

Fortnite Chapter 2 Season 3 - alle informatie over Season 13 verzameld

Alles wat je over Fortnite Chapter 2 Season 3 moet weten.

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread