Tetsuya Nomura niet langer regisseur Final Fantasy 15

Crisis Core-producent Hajime Tabata neemt de fakkel over.

Tetsuya Nomura is niet langer de regisseur van Final Fantasy XV. Die taak is nu aan Hajime Tabata, die eerder al Final Fantasy VII: Crisis Core en Final Fantasy Type-0 regisseerde. Dat kondigt Square Enix aan op de start van de Tokyo Game Show in Japan.

"Na de structuur van het ontwikkelingsteam te analyseren hebben we besloten Hajime Tabata aan te stellen als nieuwe regisseur van Final Fantasy XV", laat Square-Enix' CEO Yosuke Matsuda weten in een statement. "Momenteel werkt Tabata samen met zijn team hard aan het afwerken van Final Fantasy XV om te garanderen dat de game de beste wordt in de reeks tot nu toe."

1

Tegelijkertijd brengt Square Enix ook een nieuwe trailer uit van Final Fantasy XV, waarin duidelijk is dat actie centraler staat dan in voorgaande games in de bekende RPG-reeks. Mogelijk is dit de reden voor het aanstellen van Hajime Tabata, die met Crisis Core en Type-0 al de nodige ervaring opdeed in het regisseren van actie-games.

Je kan zelf aan de slag met een demo van Final Fantasy XV op 20 maart 2015, Episode Duscae' genoemd. Op die dag staat tevens lancering van de HD-remake van Tabata's Final Fantasy Type-0 op de PlayStation 4 en Xbox One gepland.

Tetsuya Nomura is minstens sinds 2006 verantwoordelijk geweest voor Final Fantasy XV, een game die oorspronkelijk als PlayStation 3-exclusieve titel werd aangekondigd als Final Fantasy Versus XIII. Tevens werkt de producent momenteel aan Kingdom Hearts III.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Jasper Segers

Jasper Segers

Heel Belangrijk  |  Yahsper

Jasper nadert een decennium-lange carrière bij Eurogamer en leidt tegenwoordig dit zooitje ongeregeld. Staat zowel bekend om zijn gebrek aan geduld met games als om zijn liefde voor The Witness en Europa Universalis. Ook heeft hij veel sterke meningen over films.

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread