Ubisoft: 'Wii U-eigenaren spelen geen Assassin's Creed'

Maar wel Just Dance.

Wii U-bezitters spelen geen Assassin's Creed-games, en daarom focust Ubisoft zich in het vervolg niet langer op 'volwassen titels' voor de console van Nintendo. Dat verklaart Ubisoft-baas Yves Guillemot tegenover Game Informer.

Zo is Assassin's Creed Rogue niet in ontwikkeling voor de Wii U, maar wel voor de PlayStation 3 en Xbox 360. Assassin's Creed IV: Black Flag is wel nog uitgegeven op Nintendo's spelcomputer.

"Het is heel simpel. We verkopen gewoon te weinig op de Wii U," aldus Guillemot. De verkoop van Wii U-titels is slechts goed voor drie procent van de totaalomzet van het vorige fiscale jaar. Een daling van een procent ten opzichte van het jaar dáárvoor.

Voortaan ligt de nadruk dan ook op andere games, zoals Just Dance. Volgens Guillemot is gebleken dat de dansserie en andere soorten games het juist wel goed doen bij Wii U-bezitters.

Daarbij verduidelijkt de Ubisoft-topman dat Watch Dogs nog steeds in ontwikkeling is voor de Wii U, maar ook dat dit de laatste volwassen game is voor Nintendo's systeem.

ADVERTENTIE

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Randolf Bouwma

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Gerelateerde content

Microsoft kondigt 50+ nieuwe games voor Xbox Game Pass aan

Final Fantasy, The Witcher 3, Minecraft Dungeons en meer.

Death Stranding komt volgend jaar naar de pc

Norman Reedus bewonderen in een nog hogere resolutie.

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread