Assassin's Creed Rogue

Belangrijke events

Assassin's Creed Rogue Remastered aangekondigd

Assassin's Creed Rogue Remastered aangekondigd

Speel eens als een Templ-arrrrr.

Ubisoft kondigt Assassin's Creed Rogue Remastered aan. De game lanceert op 20 maart voor pc, PlayStation 4 en Xbox One. De remastered versie bevat naast de basisgame ook alle DLC en de outfit van Bayek uit Assassin's Creed Origins.

Assassin's Creed Rogue lanceerde oorspronkelijk in 2014 en was de laatste Assassin's Creed-game voor de vorige consolegeneratie. Het is tot nog toe de enige game in de serie waarin je als een tempelier speelt. Net zoals in voorganger Black Flag ligt de nadruk opnieuw op zeeoorlogvoering.

De remastered versie biedt onder andere 4K-ondersteuning voor de PlayStation 4 Pro en Xbox One X. Vorig jaar lanceerde Assassin's Creed Origins als meest recente game in de serie. Marcel zijn Assassin's Creed Origins review lees je hier.

Lees meer...

Assassin's Creed Rogue is backwards compatible op Xbox One

Samen met Space Invaders: Infinity Gene en The King of Fighters 2002.

De Xbox 360-games Assassin's Creed Rogue, Gyromancer, Space Invaders: Infinity Gene, Moon Diver en The King of Fighters 2002: Unlimited Match zijn vanaf nu backwards compatible op de Xbox One. Dat meldt Microsoft.

Assassin's Creed Rogue review

Assassin's Creed Rogue review

Vaart dezelfde koers.

Een nieuw jaar, een nieuwe Assassin's Creed-game. En dit jaar zijn dat er maar liefst twee. Waar Assassin's Creed Unity de huidige generatie moet inwijden in de wereld van de Assassijnen en de Tempeliers, daar moet Assassin's Creed Rogue de zwanenzang zijn van de vorige generatie consoles. De vraag is alleen of je nog wel zin hebt om wederom hetzelfde avontuur te beleven, daar waar innovatie ver te zoeken is.

De grootste trekpleister van ontwikkelaar Ubisoft Sofia is dat je ditmaal in de schoenen staat van een Tempelier. Shay Patrick Cormac is lid van de Brotherhood of Assassins, maar na een aantal schokkende gebeurtenissen keert hij zich tegen zijn metgezellen. Het feit dat dit keer de andere kant van het verhaal wordt belicht, zou voor interessante situaties moeten zorgen. In de praktijk blijkt dat anders te zitten. Er wordt namelijk geen enkele gelegenheid aangegrepen om het verhaal naar een hoger niveau te tillen.

Dit komt voornamelijk omdat je erg door het verhaal heen gejaagd wordt. Na een korte inleiding spring je van gebeurtenis naar gebeurtenis, zonder dat duidelijk wordt hoe deze met elkaar verbonden zijn. Als resultaat is er geen ruimte voor karakterontwikkeling. Het moment dat Cormac zich tegen de Assassins keert, maakt dan ook weinig indruk. Je hebt met hem immers geen relatie met de verschillende personages opgebouwd. Cormac's gevoel van verraad heeft geen zwaarte en is daardoor erg oppervlakkig.

Lees meer...

FeatureMeest opvallende gamereleases van de maand november

Met o.a. Call of Duty: Advanced Warfare, Assassin's Creed Unity en Far Cry 4.

Iedere maand komen er weer nieuwe games bij en daardoor is het soms nog wel eens lastig bij te houden wat je dit keer weer te wachten staat. Daarom lees je op Eurogamer Benelux voortaan aan het einde van iedere maand een overzicht van de meest opvallende aankomende titels. Dit is slechts een greep uit het volledige aanbod, dus check ook zeker de volledige lijst van releasedata.

Assassin's Creed: Rogue onthuld, releasedatum op 11 november

Speel als tempelier op PlayStation 3 en Xbox 360.

Kort nadat details gelekt zijn, kondigt Ubisoft Assassin's Creed: Rogue officieel aan. Het nieuwe deel binnen de sluipmoordenaar-reeks komt op 11 november uit op PlayStation 3 en Xbox 360. De uitgever toont bij de aankondiging een eerste trailer.